Vytisknout tuto stránku
út., 16. říjen 2018 23:40

Probíhá jedenáctý ročník Microsoft Roadshow pro školy

Microsoft Roadshow pro školy Microsoft Roadshow pro školy Zdroj: Microsoft pro školství
ČESKO – Společnost Microsoft Česká a Slovenská republika pořádá v těchto dnech již pojedenácté svoji roadshow. Akce je pravidelně zaměřená na inovaci ve školství a vzdělávacích systémech. Celodenní program složený z workshopů zaměřených na moderní výuku navštíví každý rok celkem přes 1 500 účastníků. Microsoft zavítal v úterý 16. října i do Olomouce.

Během tří týdnů navštíví organizační tým všechna krajská města v Česku. Jeden z hlavních organizátorů akce je Karel Klatovský, který v současné době působí jako manažer pro program Microsoft Partneři ve vzdělávání v české pobočce společnosti. „Během největší konference o technologii ve školách, která probíhá v říjnu, najezdíme po republice přes 2 500 kilometrů, máme pronajatých 39 školících sálů a dostaneme se do kontaktu s více než 1 500 učiteli. Akce je konaná pod záštitou MŠMT a přednášející jsou obvykle z velkých IT společností,“ řekl Klatovský.

Přednášky a workshopy jsou koncipovány tak, aby se pokusily zaujmout co nejvíce účastníků. Pokud vás tedy zajímá, jak zapojit počítačové hry do výuky, popřípadě chcete zjistit, jaké jsou možnosti využívání technických vychytávek v hodinách matematiky, pravděpodobně si z konference odnesete cenné informace. Roadshow se ale mohou zúčastnit například správci školních sítí, kteří mají možnost navštívit přednášku zaměřenou na tuto problematiku.

Součástí je i bohatý doprovodný program, který je dostupný v každém místě, kde se roadshow koná. Návštěvníci si mohou vyzkoušet nejčerstvější novinky ze světa informačních technologií, poradit se s partnery akce o různých možnostech inovace ve školství, ale také vyřešit technické problémy v jejich vzdělávací instituci.

Letošní Roadshow pro školy se pomalu chýlí ke konci. Na akci se ale stále můžete vydat do Jihlavy, Hradce Králové a do Liberce. Tato tři města budou konferenci hostit již příští týden.

Zobrazeno 1736 krát
Naposledy upraveno: čt., 18. říjen 2018 22:38
Martin Šenovský

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste