Vytisknout tuto stránku
ne., 10. duben 2022 16:35

Sigma Olomouc obrala o body vedoucí Plzeň

Sestava olomouckého A týmu kopané Sestava olomouckého A týmu kopané Zdroj: SK SIgma Olomouc
Olomouc - FC Viktoria Plzeň přijela k zápasu 28. kola Fortuna ligy do Olomouce. Plzeň proti Olomouci neprohrála posledních patnáct ligových zápasů a vzhledem k postavení obou týmů se dnes počítalo s tím, že sérii natáhne na šestnáct zápasů. Západočeši stále hají náskok na prvním místě, ale po remízách v posledních třech zápasech se na ně dotáhla Slavia Praha. Domácí mají v této sezóně kolísavou formu, ale z posledních sedmi zápasů prohráli jen dva.

Tempo zápasu od prvních minut určovala Plzeň, která zamkla domácí na jejich polovině. Sigma však dokázala všechny útoky odvrátit a to především zásluhou veterána Romana Hubníka, kterého před zápasem přivítali potleskem i hostující fanoušci. Hubník, který v červnu oslaví třicáté osmé narozeniny, totiž odehrál dlouhých devět sezón v dresu Viktorie. Výjimkou v prvním poločase byla nebezpečná střela Antonína Růska, která ale skončila nad brankou Jindřicha Staňka. Šance Beauguela, Chorého ani Čermáka z Plzně gólem neskončily a tak po 45 minutách hráči odcházeli do šaten za stavu 0:0.
Druhý poločas začal stejně jako první a plzeňští fotbalisté měli více ze hry, ovšem skvělý brankář Matúš Macík spolu s obranou dál drželi naděje Olomouce na bodový zisk.

To ovšem platilo jen do 57. minuty, kdy se po nedorozumění Navrátila s Chytilem dostal míč až k Johnu Mosquerovi, který připravil krásnou pozici pro Jeana-Davida Beauguela a ten se svým třináctým gólem v sezóně přidal k Almásimu z Baníku Ostrava a Lingrovi ze Slavie do čela tabulky střelců. Krátce po obdrženém gólu zareagoval domácí trenér Jílek trojím střídáním a to se mu vyplatilo. Sigma se dokázala dostat na útočnou polovinu a vybojovat roh. Ten zahrál zkušený Michal Vepřek přímo na hlavu Romana Hubníka, který prodloužil na zadní tyč, odkud míč do sítě uklidil Antonín Růsek a vyrovnal na 1:1. Poslední velkou šancí zápasu byla Beauguelova střela, kterou ale fantasticky vyrazil domácí brankář Macík. V závěru se olomoučtí dožadovali penalty po zákroku Mateje Trusy na Hubníka, ale rozhodčí tento zákrok posoudil jako čistý. Sigma Olomouc na domácím hřišti remizovala s Viktorií Plzeň 1:1.

Plzeň vede tabulku Fortuna ligy s 66 body, ale už zítra je může z čela sesadit Slavia Praha, která se utká s Pardubicemi. Sigma Olomouc je v tuto chvíli na sedmém místě s 34 body.

Zobrazeno 549 krát
Naposledy upraveno: čt., 14. duben 2022 21:55
Lukáš Jakubíček

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste