Vytisknout tuto stránku
st., 26. únor 2020 18:33

Tenistka Šarapovová ve 32 letech ukončila kariéru

Ruska ve svém posledním profesionálním zapáse Ruska ve svém posledním profesionálním zapáse Zdroj: Ros Satar
WTA – Bývalá světová jednička a držitelka pěti grandslamových titulů Maria Šarapovová se rozhodla ukončit svou profesionální tenisovou kariéru. Na vině jsou především vleklé zdravotní potíže, které Rusku trápily. 

Ruská tenistka je jednou z hlavních tváří tenisového světa. Dokázala vyhrát obdivuhodných pět grandslamových titulů, ke kterým navíc přidala dalších 31 trofejí z nejrůznějších podniků na okruhu WTA. Další úspěchy už ale bohužel nepřidá, jelikož se rozhodla svou úspěšnou tenisovou kariéru ukončit. 

Šarapovovou, která se v roce 2016 po odpykání dopingového trestu za užívání meldonia znovu vrátila na tenisové kurty, trápila především četná zranění. Zdravotní patálie Rusce nedovolily podávat výkony, jaké by si představovala, a právě proto se rozhodla pro ukončení kariéry. Svůj odchod ze světa profesionálního tenisu Šarapovová oznámila ve sloupku pro americké časopisy Vogue a Vanity Fair. „Tenise – dávám ti sbohem,“ napsala bývalá světová jednička. 

Ke svému rozhodnutí se pak vyjádřila více a uvedla, že jí bude tenis rozhodně chybět. „Obětovala jsem život tenisu a tenis mi dal život. Bude mi chybět každý den. Bude mi chybět trénink a moje každodenní rutina. Bude mi chybět můj tým, moji trenéři. Budou mi chybět chvíle, kdy sedím s otcem na lavičce u tréninkového kurtu. Podávání rukou – po výhře, nebo po porážce – a sportovci, kteří ze mě dostali to nejlepší, ať už to věděli, nebo ne,“ okomentovala své těžké rozhodnutí Maria Šarapovová, držitelka stříbrné olympijské medaile z Londýna.

Ruská tenistka se nesmazatelně zapsala do tenisové historie. Její úspěchy hovoří za vše. Na prémiích navíc vydělala přes 900 milionů korun, přičemž další miliony získala od svých sponzorů. Tenisovou kapitolu ovšem bývalá světová jednička dnešním dnem nadobro uzavřela. Teď je tedy na čase otevřít jinou životní etapu. 

Zobrazeno 982 krát
Naposledy upraveno: pá., 28. únor 2020 11:00
Sabina Šťástková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste