pá., 27. listopad 2009 22:29

Konvikt ovládla melancholie

Martin Čapek, již 15 let působící v oblasti módního návrhářství, představil 26. 11. v uměleckém centru UP Konvikt svoji novou kolekci „Blue“.

Tento nekonvenční návrhář má ve svých dvaatřiceti letech nemálo zkušeností. Vystudoval obor krejčí v Olomouci, obor návrhář a modelář v Brně a podnikání v oboru textil a oděvnictví v Uničově. Pracoval pro několik módních salonů a v současnosti tvoří pod vlastní značkou martin ian c. Nechává se inspirovat především hudbou, filmem a přírodou.

Jeho autorská módní přehlídka se nesla v duchu putování po severských zemích. Chladnou atmosféru dokreslovala projekce videí ze zamrzlých zasněžených krajin, obrázky plujících ledových ker, promítané na pozadí mola. Také modely byly laděny do chladných barev, ne však jen do modré, jak by se podle názvu mohlo zdát. Název „Blue“ má symbolizovat především melancholii. Ta se na modelech odrážela ve valné míře.

Jednalo se hlavně o pánskou módu, ale na své si přišly i dámy. Přestože kolekce „Blue“ je z většiny zimní, k vidění byli také lehké letní šaty, večerní róba i outfity na běžné nošení. Oživením mezi barevně nevýraznými modely byly rudé šaty nebo svěže zelená pánská košile. Přehlídka sršela nekonvenčností, melancholickou atmosféru podporovala éterická hudba, modely byly originální, snad jediné, co mohlo návštěvníky zklamat, bylo, že plánovaná ochutnávka italských sýrů firmy Orrero se nekonala, za což se návrhář omluvil.

Zobrazeno 1932 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:36

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste