st., 21. duben 2010 20:50

Pohodlnější parkování u ZOO na Svatém Kopečku.

Představa parkování je už řadu let nutným zlem pro většinu návštěvníků olomoucké ZOO na Svatém Kopečku. Současná situace je nepříjemná jak řidičům, tak i lidem žijícím v blízkosti ZOO, jelikož jediná příjezdová cesta vede hustě osídlenou Darwinovou ulicí.

 

Radnice chce však s tímto problémem bojovat, a to tak, že v místě současného parkoviště hodlá postavit třípatrový parkovací areál, vedle kterého bude navíc i pozemní parkoviště. Budova by měla poskytnout 359 parkovacích míst, pozemní parkoviště pak dalších 130. Došlo už i k jednání o pronájmu a směně pozemků v blízkosti vstupu do ZOO se společností Lesy České republiky, jelikož tato společnost má pozemky ve svém vlastnictví. V nejbližší době by ale tyto majetkoprávní vztahy měly být úspěšně vyřešeny.

Beze změn nezůstane ani samotný příjezd k zoologické zahradě. V plánu je stavba nové komunikace, která by měla vzniknout diagonální spojkou z Radíkovské ulice. Jelikož by tato cesta vedla daleko od obytné části, zajistila by i mnohem větší pohodlí místním občanům.

Celý areál parkoviště spolu s novou komunikací, včetně zeleně odpočinkové zóny pro rodiče s dětmi by mělo město vyjít na 177 miliónů korun. Radnice se bude snažit co největší část financova z dotací aby investice města byla co možná nejmenší.

Zobrazeno 1866 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:38

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste