čt., 14. květen 2009 17:56

Prince of Persia se stěhuje do filmu. Pod taktovkou režiséra Harryho Pottera

Do kin brzy zamíří další adaptace populární počítačové hry. Tentokrát si na své přijdou fanoušci série Prince of Persia. Konkrétně jde o adaptaci čtvrtého dílu nazvanou The Sands of Time (Písky času). Režie se ujal Mike Newell, který je podepsán pod čtvrtým dílem Harryho Pottera, romantickým filmem Úsměv Mony Lisy, nebo thrillerem Krycí jméno Donnie Brasco.  Prince Dastana ztvárnil americký herec Jake Gyllenhaal (Zodiac, Zkrocená hora), finančně film zastřešil ostřílený hollywoodský producent Jerry Bruckheimer.

Akčně-strategická hra o princi z Orientu se na trhu poprvé objevila roku 1989. První dva díly byly vytvořeny v dvojrozměrné animaci, následovala 3D pokračovaní Prince of Persia 3D a „písečná“ trilogie Prince of Persia: The Sands of Time, Prince of Persia: Warrior Within a Prince of Persia: The Two Thrones. V roce 2008 společnost Ubisoft, která „prince“ vyvíjí od roku 2003 (začala právě dílem The Sands of Time), změnila grafiku i prince a vznikla z toho zcela nová koncepce. První díl nové série se jmenuje jednoduše Prince of Persia a už se chystá pokračování.

Děj filmu se točí kolem Dýky času a obřích přesýpacích hodin, které změní většinu lidí v monstra. Na princovi je, aby pomocí svých svalů a mozku vše zase vrátil do normálu.

Snímek by se měl do kin dostat v roce 2010. Kromě Jakea Gyllenhaala v něm uvidíte také Alfreda Molinu nebo Bena Kingsleyho. Hudbu složil Harry Gragson-Williams (X-Men Origins: Wolverine, Gone Baby Gone). Natáčelo se v Maroku a ve studiích v Anglii. Tak jako počítačová předloha, i film by měl být pouze prvním dílem zamýšlené trilogie.

Zobrazeno 2093 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:36

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste