po., 26. říjen 2009 12:00

Projekt na podporu kultury

„Kulturní dědictví – společná úloha“. Takto se nazývá nový projekt Olomouckého kraje a polského Opolského vojvodství, který má podnítit spolupráci českých a polských kulturních institucí.

„Chceme podpořit kontakty mezi kulturními a vědeckými institucemi, které se zabývají kulturním dědictvím. Odborníci si budou moci lépe vyměňovat zkušenosti a společně realizovat konkrétní aktivity z oblasti památkové péče v česko-polském pohraničí,“ popsal Radovan Rašťák, náměstek hejtmana Olomouckého kraje.

V rámci projektu bude vydána dvojjazyčná publikace o nejzajímavějších památkách těchto regionů. Vzniknou i internetové stránky které usnadní  mimo jiné šířit  informace a hledat partnery, kteří by pomohli s financováním projektu. V programu jsou i dvě odborné konference, z nichž se jedna uskuteční v říjnu 2009 v Olomouci a druhá v dubnu 2010 v polském městě Opole. Tématem budou např. dotace na ochranu památek. Příspěvky, které budou prezentovány vyjdou v tištěné podobě formou sborníku. Celkové náklady jsou před 3 miliony korun. Většinu financí poskytl Evropský fond regionálního rozvoje.

Zobrazeno 1666 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:36

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste