pá., 23. říjen 2009 19:11

Univerzitní přebor v přespolním běhu

Ve středu 21. října uspořádala Katedra sportů z Fakulty tělesné kultury univerzitní přebor v přespolním běhu. Tohoto závodu se mohli zúčastnit všichni studenti a zaměstnanci Univerzity Palackého. Nakonec na olomoucký atletický stadion, kde od třinácti hodin začala prezence závodníku, dorazilo 158 sportovních nadšenců.

Trasa závodu vedla ze stadionu Michalským stromořadím přes Bezručových sadů k mostu u ulice Jiřího z Poděbrad a zpět na stadión. Její celková délka tak byla cca 4,5 km. Ženy ji měly zhruba o kilometr a půl kratší.
Jako první byl na programu start žen ve 14:00. O 14 minut a 13 sekund později už byla v cíli první závodnice Markéta Krejčí. V čase 14:23 doběhla na stříbrné pozici Vendula Šebečková a po ní si pro bronz s časem 14:38 přiběhla Jana Drahotušská.

Ve 14:30 vyběhlo na trať 91 mužů. Vítězem této kategorie se s cílovým časem 14 minut 12 sekund stal Roman Pavlík, který jako jediný z umístěných nestuduje na Fakultě tělesné kultury. Za ním se ztrátou 1 minuty a 30 sekund finišoval Radek Štěpánek. Na bronzové umístění dosáhl časem 15:47 Michael Smékal.

Vítězům obou kategorií předal děkan FTK, pan doc. PhDr. Dušan Tomajko, CSc., krásné sportovní hodinky spolu s diplomem a oceněním „Přeborník Univerzity Palackého v přespolním běhu“.
Mimo soutěž se také závodu zúčastnil i sportovec na tzv. handbiku (kolo na ruční pohon), který se do cíle dostal v čase 14:26.

„Počasí nám dnes vyšlo a závod se obešel bez komplikací. Teď už jen můžeme doufat, že za tu dřinu dostaneme zápočet.“ svěřil se v cíli jeden ze závodníků Milan Kuba.

Zobrazeno 1963 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:36

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste