Filtrované články podle data: úterý, 22 říjen 2019

Praha – Trojnásobní držitelé ceny Grammy vystoupí na jaře příštího roku v novém koncertním sále O2 universum. Pětice v Praze koncertovala již dvakrát a oba koncerty fanoušci do posledního lístku vyprodali. 
Zveřejněno v: ZPRÁVY
V souvislosti se změnou klimatu se často řeší uhlíková stopa, vegetariánství zase otevírá otázky etiky. Naopak dodržování lidských práv, které je ve vyspělých zemích považováno za samozřejmé, bývá v debatách o globálních problémech upozaděné. Změnit se to pokouší organizace Made in a Free World se svou kalkulačkou moderních otroků.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Češi jsou národem houbařů. Není proto divu, že se v těchto dnech, kdy zažíváme vrchol houbařské sezóny, naše lesy doslova hemží malými, dospělými i postaršími houbaři. Všichni jsou tam jen z jednoho důvodu. Chtějí nasbírat jeden z posledních plných košíků a v drtivé většině případů se jim to daří. Podzim je také kouzelný tím, že už v lese nejsou pouze pravé hřiby a křemenáče, ale roste tam doslova všechno. Pojďme si nyní ukázat, o kterých deset hub je mezi houbaři největší zájem. 
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Francúzska Polynézia – Žralok dlhoplutvý napadol francúzsku turistku a spôsobil jej vážne zranenia. K nešťastiu došlo v pondelok počas výletu venovanému pozorovaniu veľrýb.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Spojené státy americké - Americká společnost Waste Management Inc., která je největším přepravcem odpadu v zemi, přestala vozit vyřazený odpad do chudších zemí mimo Severní Ameriku. Minulý týden potvrdilo tuto změnu politiky, která vešla v platnost již v srpnu tohoto roku, i samotné hnutí Greenpeace. Kromě největšího přepravce odpadu Waste Managment Inc., se změnu rozhodlo zavést i několik dalších podobně velkých společností.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Hollywood - Včera v noci vydal Lucasfilm první plnohodnotný trailer k filmu, který uzavře slavnou ságu. Star Wars epizoda 9: Vzestup Skywalkera vyjde 19. prosince.
Zveřejněno v: ZPRÁVY