Filtrované články podle data: pátek, 01 listopad 2019

Praha – USA se pyšní celosvětově známou E3, Německo láká kolínským Gamescomem a Praha nabízí hráčům všech věkových kategorií For Games. Ve světě o ní nejspíš nemají ani ponětí, v České republice však tato akce zaměřená na herní konzole, PC a hardware patří k nejnavštěvovanějším událostem svého druhu. Hned dvě haly na výstavišti v pražských Letňanech letos nabízely ve dnech 17. až 20. října k zahrání tituly vycházející až za několik měsíců. V rámci již osmého ročníku si návštěvníci mohli otestovat nejnovější hry na výkonných sestavách nebo zkusit štěstí v různých soutěžích.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Jablonec nad Nisou - Uplynulý prodloužený víkend se v Jablonci nad Nisou jako již každoročně nesl ve znamení tance. Od 25. do 28. října tam probíhala již 33. celostátní přehlídka scénického tance mládeže a dospělých. Město tuto přehlídku hostí už sedmnáct let a sedmým rokem také předává vlastní Cenu města tance. Podruhé tuto cenu a šek s finančním obnosem 20 tisíc korun vítěznému tanečnímu souboru předal náměstek primátora David Mánek. Soubor může tuto finanční výhru využít dle vlastního uvážení. Většinou však tyto peníze putují do rozvoje samotného souboru a jeho budoucích choreografií.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Rakousko - V České republice vstoupil protikuřácký zákon v platnost na konci května roku 2017. Byli jsme zároveň 23. zemí, která se přidala do tohoto řetězce. Znamená to, že ve všech prostorách, kde se konzumuje či připravuje jídlo a pití je zakázáno kouřit cigarety.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Tvorba módních doplňků z udržitelných přírodních materiálů? Značka EcoKorek pocházející z Valašského Meziříčí je důkazem, že koupě stylového doplňku nemusí nutně znamenat obrovský zásah do životního prostředí. Podpoře lokálních výrobců poslední dobou roste popularita a lidé si mohou s čistým svědomím kupovat oděvy a doplňky bez obavy z utrácení peněz za nesmyslný módní průmysl zatěžující naši planetu.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA