pá., 1. listopad 2019 15:27

V Praze proběhl veletrh videoher a interaktivní zábavy

Klání v celosvětově populární hře FIFA se promítalo na plátně Klání v celosvětově populární hře FIFA se promítalo na plátně Zdroj: Tomáš Sendler
Praha – USA se pyšní celosvětově známou E3, Německo láká kolínským Gamescomem a Praha nabízí hráčům všech věkových kategorií For Games. Ve světě o ní nejspíš nemají ani ponětí, v České republice však tato akce zaměřená na herní konzole, PC a hardware patří k nejnavštěvovanějším událostem svého druhu. Hned dvě haly na výstavišti v pražských Letňanech letos nabízely ve dnech 17. až 20. října k zahrání tituly vycházející až za několik měsíců. V rámci již osmého ročníku si návštěvníci mohli otestovat nejnovější hry na výkonných sestavách nebo zkusit štěstí v různých soutěžích.

Na poli konzolového hraní měla největší zastoupení platforma PlayStation 4. K vyzkoušení byly novinky jako Concrete Genie nebo MediEvil. Zvláštní péči pořadatelé věnovaliještě nevydané hře sázící na nemilosrdnou obtížnost Nioh 2, která byla k zahrání na vyvýšeném místě, kam pořadatelé pouštěli návštěvníky postupně. Ti poté měli předem vymezený čas na její vyzkoušení. Podobně se přistupovalo i k Iron Man VR, na nějž nedočkavci stáli až několik desítek minut trvající fronty.

K vidění také byla utkání v aktuálním ročníku FIFA 20. Své dovednosti porovnávali jak dobrovolníci z řad návštěvníků, tak profesionální e-sportoví zástupci, jejichž zápasy se dokonce živě vysílaly. V sobotu se pak středem pozornosti stal populární streamer Agraelus, který před zraky diváků a fanoušků předvedl zmíněné hry Nioh 2 a MediEvil.

Stánek Xboxu One zaujal především závodní perlou Forza Horizon 4. Koutek japonského Nintenda ukázal svou hybridní konzoli Switch, spolu s její letošní revizí Switch Lite, na níž se zkoušely hry typu Super Mario Maker nebo The Legend of Zelda: Link's Awakening.

Milovníci moderního počítačového příslušenství měli možnost otestovat periferie od výrobců jako jsou Logitech, Connect IT nebo Trust. Úspěšný VR počin Beat Saber od slovensko-českých tvůrců si návštěvníci směli zahrát na novém zařízení HTC Vive Comos.

Mezi PC hrami dominovaly stálice v čele s populárním hitem Fortnite a králem kompetitivních stříleček Counter-Strike: Global Offensive. Svůj prostor rovněž dostal i letitý Quake II, který však díky podpoře 4K a funkci RTX od společnosti Nvidia zobrazující kvalitnější světla a stíny, dával zabrat i výkonným herním sestavám.

Zobrazeno 880 krát
Naposledy upraveno: po., 11. listopad 2019 22:23
Pro psaní komentářů se přihlaste