po., 27. duben 2020 16:22

Nejvyšší česká fotbalová liga by se měla znovu rozjet 25. května

Šéf LFA Dušan Svoboda informuje o návratu fotbalu na české trávníky Šéf LFA Dušan Svoboda informuje o návratu fotbalu na české trávníky Zdroj: sport.tn.nova.cz
Už za necelý měsíc by se měl vrátit fotbal na hřiště dvou nejvyšších soutěží v Česku. „Od 25. května znovuzahájíme přerušený ligový ročník. Dohodli jsme se, že využijeme možnost, kterou nám dává uvolňování opatření zaměřených proti koronavirové pandemii,“ potvrdil předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda.

Jelikož sezónu se do 30. června nepodaří dohrát, musí Ligové grémium neboli zástupci všech 32 klubů z Fortuna ligy a Fortuna národní ligy většinově odsouhlasit prodloužení sezóny

LFA chce dokončit stávající ročník, jak doporučuje i UEFA, aby se mohly týmy spravedlivě kvalifikovat do evropských soutěží.

Všechna zbývající utkání se odehrají před prázdnými tribunami, a ještě před začátkemznovuobnovení ligy by měli být všichni hráči testovaní na koronavirus.

Z aktuálního ročníku se v nejvyšší lize odehrálo 24. kol. K odehrání zbývá každému týmu šest zápasů a nadstavba, která pro většinu týmu znamená dalších pět utkání. 


Zobrazeno 827 krát
Naposledy upraveno: út., 28. duben 2020 10:25
Pro psaní komentářů se přihlaste