pá., 29. listopad 2019 23:39

61. ročník ankety Sportovec roku má své finalisty

Snowboardistka Ester Ledecká, vítězka ankety Sportovec roku 2018 Snowboardistka Ester Ledecká, vítězka ankety Sportovec roku 2018 Zdroj: Ondřej Demi, ČTK
Česká republika - Výsledky prvního kola ankety Sportovec roku jsou zveřejněny. Mezi desítkou nominovaných jednotlivců najdeme obhájkyni titulu Ester Ledeckou nebo například nováčka ankety Tomáše Satoranského. V kategorii kolektivy byly vybrány tři týmy. Na absolutního vítěze si diváci budou muset počkat do 20. prosince, kdy proběhne přímý přenos vyhlášení výsledků ankety.

V prvním kole ankety hlasovalo celkem 210 členů Klubu sportovních novinářů. Právo hlasovat mají pouze oni. Záleží tedy čistě na nich, jaký bude výsledek finálového druhého kola hlasování.

Na základě jejich hlasů se do nejužšího výběru se dostalo deset nejúspěšnějších sportovců Česka za letošní rok. Vedle stálice lyžařky a snowboardistky Ester Ledecké, Evy Samkové nebo rychlobruslařky Martiny Sáblíkové, se do úzké nominace dostal i basketbalista Tomáš Satoranský, který si díky svému výkonu na MS v Číně získal přízeň mnoha fanoušků. Mezi další nominované patří hokejista David Pastrňák, zcela poprvé tenistka Barbora Strýcová a dále také její tenisová kolegyně Karolína Plíšková. V seznamu nechybí ani judista Lukáš Krpálek, vodní slalomář Jiří Prskavec a v neposlední řadě sportovní lezec Adam Ondra, který si před nedávnem vysloužil nominace na Olympijské hry v Tokiu 2020. Mezi těmito sportovci najdeme pět mistrů světa.

V kategorii kolektivy se pak do finálové trojky dostala česká basketbalová reprezentace mužů, česká fotbalová reprezentace mužů a SK Slavia Praha.

Vyhlášení vítězů proběhne 20. prosince na programu ČT1 od 21:35 hodin. Slavnostní předávání se uskuteční v hotelu Hilton Prague a celým večerem bude provázet moderátorka Daniela Písařovicová.

Novinkou letošního ročníku budou originální trofeje pro oceněné sportovce. Jejich návrhu a výroby se ujal sklář a designér slovensko-řeckého původu Achilleas Sdoukos.

Zobrazeno 1881 krát
Naposledy upraveno: so., 30. listopad 2019 21:58
Pro psaní komentářů se přihlaste