ne., 6. duben 2014 13:16

A jede se dál. Čeští reprezentanti jsou v semifinále Davis Cupu

Úspěchy českých daviscupových reprezentantů nekončí ani po čtvrtfinále v Japonsku. Čeští hráči potvrdili roli favoritů a díky výsledku 5:0 vyrovnali třetí nejdelší vítěznou sérii v historii Davis Cupu. O postupu českých barev bylo v tokijském Ariake Coliseru rozhodnuto již po třech zápasech, přesto první dvě singlová utkání neprobíhala vůbec jednozačně.

 

Nejprve se do boje pustil Radek Štěpánek a po téměř čtyřech hodinách udolal Tacuma Itu 6:7, 7:6, 6:1 a 7:5. Druhý bod přidal Lukáš Rosol a především díky silnému servisu dokázal přehrát Tara Daniela 6:4, 6:4, 3:6, 4:6 a 6:2. Do čtyřhry v následujícím dni tak Navrátilovi svěřenci nastupovali s dvoubodovým vedením a mohli být ve větší psychické pohodě. Netradiční dvojice Rosol-Štěpánek čtyřhu v Davis Cupu nikdy nehrála, přesto se celý zápas již od počátku vyvíjel v jejich prospěch. Třikrát 6:4 a o postupu bylo rozhodnuto.

Vyhrát jedenáct utkání v řadě s tak úzkým kádrem není samo sebou. Nutno podotknout, že japonskému výběru chyběli dva zásadní hráči Kei Nišikori a Go Soeda, proto bylo čtvrtfinále o něco jednodušší. Česká reprezentace však také nebyla kompletní. Tomáš Berdych oznámil vynechání některého z daviscupových utkání již po zápase 1. kola s Nizozemskem. Nyní však kapitán Navrátil doufá, že se mu podaří světovou pětku k semifinálové účasti přesvědčit.

„Semifinále a finále je vždy těžší a člověk musí mít kádr kompletní,“ řekl Navrátil Radiožurnálu. „Nechci předbíhat, i bez Tomáše by šance byly, ale já budu rád a pevně tomu věřím, že se s Tomášem domluvíme a do Německa, nebo do Francie poletíme v plné sestavě."

Ať s Berdychem či bez, boj o finálovou účast a možný zlatý hattrick se uskuteční 12. – 14. září s vítězem duelu Francie-Německo.

Zobrazeno 1412 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:47
Pro psaní komentářů se přihlaste