ne., 5. listopad 2017 23:50

alt-J se v únoru vrátí do Prahy

∆ Zdroj: nme.com
Praha – Po letošním velkém úspěchu na ostravském hudebním festivalu Colours of Ostrava se kapela alt–J vrátí opět do Česka. Tentokrát zahraje 4. února 2018 v pražském Fóru Karlín. Vstupenky na jejich únorový koncert je stále možné zakoupit na webu fource.cz, GoOut. Cz nebo v síti Ticketpro za 990 korun.

Alt-J je britská indie rocková kapela. Za netradičním názvem  (vyslovováno jako alt-J) se skrývají jména tří mladých hudebníků. Zpěvák a kytarista Joe Newman, klávesista Gus-Unger Hamilton a bubeník Thom Green dali v roce 2007 vzniknout jedné z nejpozoruhodnějších kapel současnosti. Jejich největší výjimečností je nejspíše schopnost v netradičním mísení různých hudebních žánrů, melodické a rytmické kompozice a texty plné osobních vyznání.

Kapela má na kontě již tři alba. První debutové album An Awesome Wave z roku 2012 získalo Mercury Price. A právě z tohoto alba pochází jedna z jejich nejznámějších písniček – Breezeblocks, která se umístila na předních příčkách světových hitparád. Druhá deska This Is All Yours se dočkala dokonce nominace na cenu Grammy a to hned v několika kategoriích. A Relaxer je třetí studiovou nahrávkou, se kterou se alt-J vydají na turné v příštím roce a představí písničky jako In Cold Blood nebo Deadcrush.

Pro alt-J je to již třetí koncert v České republice. Poprvé vystoupili v roce 2015 pro 5 tisíc fanoušků ve Žlutých lázních v Praze a o 2 roky později na letním hudebním festivale Colours of Ostrava, kde se setkali jen s pozitivními ohlasy.

Zobrazeno 1860 krát
Naposledy upraveno: po., 6. listopad 2017 22:54
Pro psaní komentářů se přihlaste