×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 1542
st., 25. listopad 2015 23:18

PAF představí to nejlepší z animovaného filmu

Olomouc - Už po čtrnácté se v Olomouci uskuteční Přehlídka animovaného filmu (PAF). Od čtvrtka 3. do neděle 6. prosince mohou návštěvníci v Uměleckém centru Univerzity Palackého a v dalších festivalových lokacích města zhlédnout více než sedm desítek programových položek. Sočástí programu budou kromě soutěže současného pohyblivého filmu také workshopy, prezentace, přednášky tuzemských i zahraničních hostů, performance nebo tematické výstavy.

Přehlídka se skládá z několika sekcí: Divoká 60., Jiné vize 2015, Animace animace, Aport animace a PAF Art – Umělec má cenu. Tou hlavní jsou letos Divoká léta československé animace s hostujícím dramaturgem Pavlem Ryškou. Vizuální umělec a pedagog představí pohled na dílo kreslíře Jiřího Wintera Neprakty skrze osobnosti, které měly na jeho tvorbu přímý vliv.

„Naším cílem je předkládat nečekaná spojení na poli tuzemské animace, ilustrace, televizní, filmové a multimediální tvorby. Jedná se o ojedinělý projekt, který se v rámci Přehledu animovaných filmů snažíme realizovat, tedy mapovat málo známé nebo dosud neodhalené souvislosti v dějinách českého umění a animace,“ shrnul Martin Mazanec, hlavní dramaturg festivalu.

Sekce s názvem Animace animace se zaměřuje na lidskou zkušenost jako jednotící princip při sledování animovaných obrázků. Její součástí budou výstavy a audiovizuální performance českých i zahraničních umělců, z nichž mnohé vznikly exkluzivně pro PAF. Společnosu kinematografickou performanci si připravil například britský vizuální umělec Greg Pope společně s českými výtvarnicemi a hudebnicemi Veronikou Vlkovou a Kateřinou Koutnou.

Do 1. prosince mají zájemci možnost zakoupit si akreditace na festival on-line za zvýhodněné ceny. Od 3. prosince si je mohou stejně jako vstupenky koupit v Uměleckém centru UP.

Zobrazeno 1667 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. únor 2024 22:41

Pro psaní komentářů se přihlaste