so., 29. listopad 2014 12:41

Anketu Zlatý slavík ovládly známe tváře

Praha | Zlatý slavík opět putuje ke Karlu Gottovi a k Lucii Bílé.

Už po devětatřicáté získal v mužské kategorii Zlatého slavíka Karel Gott. Zpěvák nyní doufá, že za rok bude moci poděkovat svým fanouškům za zisk jubilejního 40. slavíka. "Myslím, že za rok budu mít zase příležitost," zažertoval. Gott se též stal absolutním vítězem ankety Zlatý slavík, jkdyž získal nejvíce hlasů ze všech zúčastněných. Hned za ním skončil Tomáš Klus následovaný Richardem Krajčem.

V dámské kategorii už po sedmnácté uspěla Lucie Bílá. Zpěvačka ve svém děkovném projevu z pražské Státní opery uvedla, že je vděčná za pomoc svých blízkých a fanoušků. "Vážím si jich víc, než si myslíte," dodala. Na druhém místě se umístila Lucie Vondráčková a Ewa Farna.

Mezi kapelami se na prvním místě umístila skupina Kabát, na druhém místě skončily Chinaski a na třetím Kryštof.

Při slavnostním večeru se vyhlašovaly i vedlejší kategorie. Hvězdou internetu se stal mladý písničkář s pseudonymem Voxel. Jako objev roku pořadatelé vyhlásili Elis (Eliška Mrázová) a nejstreamovanější hudbou (pouštěnou na internetu) se stala píseň od Xindl X: V blbým věku.

Zpěváci při slavnostním předávání cen vzpomenuli na umělce, kteří v tomto roce odešli na věčnost, a to na Ivetu Bartošovou, Petra Zkoumala a Petra Hapku.

 

Kategorie zpěváků:

1. místo – Karel Gott

2. místo – Tomáš Klus

3. místo – Richard Krajčo

 

Kategorie zpěvaček:

1. místo – Lucie Bílá

2. místo – Lucie Vondráčková

3. místo – Ewa Farna

 

Kategorie hudebních skupin:

1. místo – Kabát

2. místo – Chinaski

3. místo – Kryštof

 

Foto: ČTK

 

Zobrazeno 1838 krát
Naposledy upraveno: so., 6. prosinec 2014 11:52
Pro psaní komentářů se přihlaste