út., 6. prosinec 2016 22:34

Arsenal ovládl skupinu A Ligy mistrů

Radost hráčů Arsenalu ze vstřelené branky Radost hráčů Arsenalu ze vstřelené branky Zdroj: Twitter Arsenal FC
Basilej – V rámci posledního kola skupinové fáze fotbalové Ligy mistrů, se hráči londýnského Arsenalu vydali do Švýcarska, kde je hostil tamní mistr FC Basilej. Arsenal byl jasným papírovým favoritem a jeho cílem bylo zvítězit v Basileji a ovládnout tak skupinu A. To se mu podařilo a odjel ze země čokolády a hodinek s vítězstvím 4:1.

Zápas pro Arsenal začal výborně, když v osmé minutě, po ne příliš přesvědčivém počínání stoperů Basileje otevřel skóre španělský forward Arsenalu Lucas Pérez. Arsenal přidal bleskově i druhou branku, když v šestnácté minutě brankář Vaclík dokázal pouze vyrazit střelu Kierana Gibbse, míč se poté odrazil k Lucasi Pérezovi, který do odkryté branky vstřelil svůj druhý gól zápasu.

Po druhé vstřelené brance Arsenal trochu polevil a Basilej si tak vytvořila slušné brankové příležitosti. Ani jednu z nich však hráči švýcarského týmu nedokázali proměnit a do kabin se tak šlo za stavu 2:0 pro hostující Arsenal.

Anglický klub si pojistil výhru již ve 47. minutě, kdy Alexis Sanchéz přihrával osamocenému Pérezovi a ten svou třetí gólovou střelou v zápase zkompletoval hattrick. Stejně dobře jako do prvního poločasu Arsenal vstoupil i do toho druhého a po rychlé akci na jeden dotek skóroval Iwobi, Arsenal tak v 54. minutě vedl již 4:0.

V 78. minutě po chybě v rozehrávce "Angličanů" a výborné individuální akci Doumbii, snížila Basilej na 1:4. Do konce zápasu už se nic zajímavého nestalo a Arsenal tak zvítězil v Basileji 4:1.

Soupeř ve skupině Paris Saint Germain pouze remizoval na domácím stadionu s bulharským Ludogortsem 2:2 a Arsenal tak s náskokem dvou bodů ovládl skupinu A Ligy Mistrů.

Zobrazeno 2155 krát
Naposledy upraveno: st., 7. prosinec 2016 19:49
Pro psaní komentářů se přihlaste