po., 6. prosinec 2021 14:20

Balkánské rytmy roztančily Olomouc

Djs Malalata Djs Malalata Zdroj: Alena Nikitenko
Slovenské Djské duo Malalata, synonymum pro energickou hudbu plnou balkánských rytmů, navštívilo v minulých měsících několik českých měst. Se svojí hudební show Balkan Bashavel vystoupili 15. listopadu i v olomouckém Bocca Clubu. Byla to jejich předposlední zastávka tohoto roku.

Olomouc - Slovenští rodáci Roman Lalík a Jakub Kmošena, vystupující pod jménem Malalata, působí na scéně již od roku 2007. Jejich tvorba je synonymem pro spojení různých hudebních stylů. Netradiční hudbu prezentují v podobě balkánských beatů, mexické cumbie, romských rytmů a reggae právě pod názvem Balkan Bashavel. „Je to hudba, která se běžně v rádiích nehraje, ale má obrovskou energii,“ uvedli Malalata na svém Instagramu.

Olomouc v rytmu Balkan Bashavel
V Olomouci se duo během tří měsíců objevilo hned dvakrát. První show bylo možné vidět v polovině září v rámci akce MEET UP, kde byli Malalata vrcholem večera. „Jde z nich skvělá energie. Je to veselá a hravá hudba. Člověka to nabíjí,“ říká divačka Michaela Krpatová. Při druhé návštěvě se jednalo o jejich listopadový koncert v Bocca Clubu. Na obou těchto akcích bylo možné nasát typickou atmosféru. Jak uvedli na Facebooku: „Balkan Bashavel je party, kde se vyskáčeš a vytancuješ tak, že další den nemusíš jít do fitka“. 

Ze slovenského Púchova přes Brno, Berlín až do Mexika či Japonska
Dvojice pravidelně pořádá koncerty v českých a slovenských městech. Vystupuje na různých hudebních akcích, jako byla i olomoucká univerzitní událost MEET UP. Mimo samostatné koncerty byli účastníky známých hudebních festivalů, jako je Colours of Ostrava nebo Grape festival. Kromě koncertů v českých a slovenských městech vystupuje Djská dvojice i po celé Evropě. Nejvzdálenější koncerty, na kterých se jim podařilo hrát, byly v Japonsku a Mexiku, kde je publikum podle nich neuvěřitelně pozitivně přijalo. „Chovali se k nám jako k evropským hvězdám. Lidé si nás po vystoupení fotili snad dvacet minut. To se nám nikdy nestalo,“ sdělili pro musicweb.Další vystoupení můžeme očekávat v příštím roce, a to konkrétně 31. března v pražském Lucerna Music Baru. Vystoupí zde s žánrově podobně laděným hudebním seskupením Cirkus Problem a Timudej. 

Zobrazeno 656 krát
Naposledy upraveno: st., 8. prosinec 2021 22:01
Pro psaní komentářů se přihlaste