ne., 22. listopad 2015 19:20

Barcelona vyplenila Santiago Bernabéu. Real zostudila čtyřmi góly

Madrid – V rámci 12. kola nejvyšší španělské fotbalové soutěže se proti sobě postavili dva odvěcí rivalové. Real Madrid přivítal na svém stadionu v sobotu Barcelonu. Souboj prvního s druhým zvládla lépe Barcelona, která zvítězila vysoko 4:0 a odskočila svému soupeři v tabulce na rozdíl šesti bodů. Pro Real navíc tato prohra znamenala propad na třetí místo, když se před něho posunul městský rival, Atletico Madrid.

 

Barcelona začala lámat osud utkání na svou stranu už od úvodu zápasu. V 11. minutě vybídl Sergi Roberto přihrávkou mezi stopery ke skórování Luise Suáreze, který střelou na zadní tyč otevřel skóre zápasu. Také druhý barcelonský útočný klenot, Neymar, se dokázal prosadit, když ve 39. minutě dostal přihrávku od Iniesty a prostřelil brankáře Realu Madrid.

Veškeré ambice domácích na vyrovnání zmrazila Barcelona krátce po poločasové přestávce. Neymar efektní, ale hlavně efektivní patičkou uvolnil Iniestu, který vymetl levý horní roh domácí branky a zvýšil vedení katalánského velkoklubu na 3:0. Výsledek do podoby debaklu poslal po kombinaci ve středu hřiště svým druhým gólem v zápase Luis Suárez, který se ocitl sám před Navasem, toho posadil na zem a následně poslal míč lobem do sítě. To už na hřišti pobýval i Lionel Messi, který se vrátil do zápasového vytížení po zranění kolena.

Kalich hořkosti vypili fotbalisté Realu Madrid do dna v 84. minutě. Jakoby nestačilo, že podlehnou hlavnímu konkurentovi v boji o španělský titul tak vysokým rozdílem, ale navíc viděl Isco červenou kartu za zákrok zezadu na Neymara.

V závěru utkání se domácí příznivci dožadovali hlasitým skandováním odchodu trenéra Rafaela Beníteze a také rezignace prezidenta Florentina Péreze.

Real Madrid – Barcelona 0:4 (0:2)
Branky: 11. a 79. Suárez, 39. Neymar, 53. Iniesta. Rozhodčí: Fernández Borbalán (ESP). ŽK: Rodriguez, Ramos, Carvajal – Alves, Busquets. ČK: Isco (RM). Diváci: 80 500. Real Madrid: Navas – Danilo, Varane, Ramos, Marcelo – Kroos, Modrič – Rodriguez, Bale, Ronaldo – Benzema. Barcelona: Bravo – Alvez, Pique, Mascherano, Alba – Rakitič, Busquets, Iniesta – Roberto, Suárez, Neymar.

Zobrazeno 1959 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. únor 2024 22:35
Pro psaní komentářů se přihlaste