ne., 25. říjen 2015 21:52

Berdych získal ve Stockholmu druhý letošní titul

Stockholm - Český tenista Tomáš Berdych dokázal opět po roce zvítězit na turnaji ve Stockholmu. V nedělním finále porazil mladého Američana Jacka Socka 7:6, 6:2 a potvrdil, že se mu na tomto turnaji daří. Ve švédské metropoli triumfoval potřetí během posledních čtyř let. Celkově jde o Berdychův dvanáctý turnajový vavřín na okruhu ATP.

Berdych se v minulém týdnu dokázal pošesté za sebou kvalifikovat na londýnský Turnaj mistrů, finálový zápas ve Stockholmu ale nezačal dobře. V páté hře prvního setu přišel o svůj servis, který si ale dokázal vzít zpět ve chvíli, kdy třiadvacetiletý Američan podával na vítězství v sadě. Ta dospěla až do tie-breaku, kde však rodák z Valašského Meziříčí jasně dominoval a vyhrál 7:1.

Pohodu z prvního vyhraného setu si český tenista přenesl i do druhé sady, ve které pokračoval v agresivní hře od základní čáry a nakonec v ní dvakrát sebral Sockovo podání. Celý zápas ukončil přímým bodem ze servisu a Berdych tak mohl po třech týdnech od vítězství v Šen-čenu zvednout nad hlavu trofej pro vítěze.  

"Mám tady dobrou bilanci, což vždycky pomáhá," řekl Berdych, jenž vyhrál ve Stockholmu dvanáctý zápas v řadě a letos zde neztratil ani set. "Lidé na turnaji odvádějí výbornou práci, starají se o nás, takže se tu cítíme jako doma. Stane se, že najdete na světě místo, které vám sedí, a přesně tohle je ten případ. Jsem rád, že tu získávám své tituly," dodal na dvorci bezprostředně po zápase.

Před závěrečným podnikem sezóny čeká Tomáše Berdycha ještě turnaj Masters v pařížské hale Bercy. 

 

Zobrazeno 2048 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:15
Pro psaní komentářů se přihlaste