ne., 26. listopad 2017 16:36

Běžky v bílé stopě a malorážky na zádech. Biatlonisté startují světový pohár ve Švédsku

Fanoušci na loňské zastávce Světového poháru v Novém Městě na Moravě Fanoušci na loňské zastávce Světového poháru v Novém Městě na Moravě Zdroj: Vendula Holková
Östersund - Po osmi měsících se všichni fanoušci a příznivci tohoto sportu dočkali a v neděli 26. listopadu odstartovala nová sezóna Světového poháru v biatlonu. Ročník vypukl ve švédském Östersundu závodem smíšených dvojic a smíšených štafet, po kterých následují vytrvalostní závody, sprinty a stíhací závody.

Do Švédska odcestovala i desetičlenná česká družina ve složení Veronika Vítková, Eva Puskarčíková, Lucie Charvátová, Jessika Jislová, Lea Johanidesová, Ondřej Moravec, Michal Krčmář, Michal Šlesingr, Tomáš Krupčík a Jaroslav Soukup. K českému týmu se přidala i Gabriela Koukalová, kterou celou přípravu trápily problémy s lýtky. Na trati se ani během jedném disciplíny neukáže, ale snaží se trénovat a dostat se do soutěžního tempa. Kdy nastoupí do sezóny je velkým otazníkem, všichni ale dělají vše pro to, aby byla v pořádku.

Další velké jméno, které letos na startu chybí, je Laura Dahlmeierová. „Život je plný překvapení. Minulý týden jsem se s velkým očekáváním připravovala na začátek Světového poháru v Östersundu a teď jsem nemocná a první závody musí počkat. Takže místo lyží a zbraně - postel a zázvorový čaj," uvedla Němka na své facebookové stránce. Zbytek hvězd jako Martin Fourcade, Kaisa Makarainenová, Johannes Boe či Anton Shipulin si už začátek sezóny ujít nenechal.

Další zastávky biatlonisty čekají v Hochfilzenu, Annecy, Oberhofu, Ruhpoldingu, Antholz-Anterselvě, Kontiolahti, Holmenkollenu a Ťumeni. Nicméně pro všechny sportovce vyvrcholení sezóny nastane v únoru na Zimních olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu. Jejich výsledek se ale do tabulky Světového poháru nezapočítává.

Zobrazeno 1994 krát
Naposledy upraveno: ne., 26. listopad 2017 22:03
Pro psaní komentářů se přihlaste