pá., 15. duben 2016 19:59

Bílí Tygři rozsápali Spartu. Finálovou sérii srovnali na 1-1

Liberec - Druhý zápas finálové série Extraligy přinesl utkání plné zvratů, ostrých soubojů a potyček. Napínavou bitvu nakonec ovládli domácí Tygři a výsledkem 4:2 srovnali stav série na 1-1.

Bílí Tygři nastoupili do utkání zostra a hned v první minutě dostali výhodu početní převahy. Sparťanský brankář Pöpperle se snažil rychle rozehrát, k jeho smůle mu kotouč z hole vyletěl přímo ze hřiště. Severočeši stříleli ze všech pozic, ale dopravit puk do branky hostí se jim nepodařilo. Ve 4. minutě dostali šanci na reparát, na trestnou lavici zamířil sparťanský Švrček za podražení. Ani tuto přesilovku však domácí nezužitkovali. V 7. minutě první třetiny museli domácí poprvé čelit přesilovce rudých, za hákování šel pykat Derner. Bílí Tygři však ukázali, že známé rčení „méně je někdy více“ platí i v hokeji. Sparťané podcenili situaci a Valský v 8. minutě poslal domácí do vedení gólem ve vlastním oslabení. Jejich vedení netrvalo dlouho, v 10. minutě tečoval puk za záda gólmana Lašáka Hamilton. Hned o minutu později domácím zasadil druhou ránu Forman, kotouč dostal do branky obdobným způsobem. Dva slepené góly Severočechům evidentně vzali vítr z plachet a otěže zápasu převzali Pražané. Následnou přesilovku po vyloučení libereckého Lakatoše hosté nevyužili. První třetinu ukončila siréna za stavu 1:2.

Ve druhé dvacetiminutovce měli mírnou převahu domácí. Ve 12. minutě druhé třetiny srovnal stav na 2:2 Řepík, jehož dělovku nedokázal Pöpperle udržet v lapačce. Přibylo strkanic a tvrdého dohrávání soubojů. Rozhodčí rozdali celkem 17 trestných minut. Do šaten předčasně vykázali sparťanského Klimka za nesportovní chování po tom, co v pádu namířil čepele svých bruslí proti kolenům jednoho z Bílých Tygrů. V následné pětiminutové přesilovce domácí poslal do vedení Radivojevič brankou z 20. minuty. Ve druhé třetině tak domácí dokázali otočit vývoj utkání na 3:2.

Do poslední třetiny si Bílí Tygři přinesli 20 sekund přesilovky, které ještě zbývaly z trestu Klimka, další gól ale nepřidali. Naopak se dostali pod tlak hostů, který přerušil ve 45. minutě utkání hvizd rozhodčího. Na trestnou lavici zamířil na dvě minuty Tygr Vitásek za sekání. I toto oslabení však domácí pohodlně ubránili. Tlak sparťanů nepolevoval, ale až příliš horlivý byl Hamilton a liberečtí dostali výhodu přesilovky, tu však nevyužili. Jak se blížil konec utkání, Pražané zapomínali na obranu a Tygři se tak častěji dostávali do šancí. Necelé dvě minuty před koncem sparťané odvolali brankáře. Vyvinuli sice obrovský tlak, ale domácí i se štěstím odolali. V čase 59:00 se domácí Vampola dostal do brejku a míč dovezl do prázdné branky.

Druhé finálové utkání tak skončilo výsledkem 4:2 pro domácí Bílé Tygry, kteří finálovou sérii srovnali na 1-1. Ta se v pondělí přenese do pražské O2 Arény.  

Branky
HC Bílí Tygři Liberec: 8. Valský (Vitásek; v oslabení); 32. Řepík (Mojžíš); 40. Radivojevič (Řepík + Birner; z přesilovky); 59. Vampola (do prázdné branky)

HC Sparta Praha: 10. Hamilton (Hrbas); 11. Forman (Eminger + Polášek)

Zobrazeno 1825 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:29
Pro psaní komentářů se přihlaste