čt., 5. listopad 2015 11:12

Blíží se podzimní Overtone festival

Praha – Podzimní edice Overtone festivalu se uskuteční 23. listopadu v pražském klubu Roxy. Nováček mezi českými festivaly zveřejnil jména všech účinkujících. Představí momentální talenty z české i zahraniční scény. Návštěvníci se mohou těšit na čtyři významná jména. 

Headlinerem akce je bezesporu americké indie-popové duo MS MR. Pod pseudonymem se skrývá zpěvačka Lizzy Plapinger a producent Max Hershenow. Duo v červenci vydalo novou desku How Does It Feel. Ta v americké hitparádě nejnovějších trendů magazínu Billboard obsadila první příčku. Za nejlepší počin alba je pokládána píseň Painted s nádechem devadesátých let. Druhé studiové album se ale nevyhnulo ani kritice. Někteří fanoušci tvrdí, že MS MR nepřineslo nic nového a drží se stále stejné šablony.

Dalším účinkujícím je americký DJ a producent GRiZ. GRiZ se věnuje hudebním žánrům jako jsou funk a soul. Do nich přidává elektronické prvky a vzniká chytlavá taneční hudba. Na kontě má už čtyři studiové desky, které vyvolaly pozitivní ohlas. Poslední s názvem Say it Loud vyšla letos na jaře.

Na festival zavítá také britská zpěvačka a producentka Kyla La Grange. Její tvorba se zařazuje mezi alternativní synthpop. Kyla La Grande si přízeň posluchačů získala v roce 2014 singlem Cut Your Teeth ze stejnojmenného alba.

Na festivalu se vedle tří zahraničních jmen objeví také jedno české. Brněnská skupina Ghost of You hraje převážně psychedelický pop plný silných emocí. Skupina se může pyšnit debutovým albem Glacier And The City a účastí na jednom z největších festivalů Evropy a to na maďarském SZIGETU.

Získat si prestiž mezi hudebními festivaly není lehký úkol. Overtone ale podzimním repertoárem dokazuje, že míří vysoko. Návštěvníci oceňují obsazení alternativních kapel, které jim přinášejí něco nového a neoposlouchaného.

Zobrazeno 1906 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:00
Pro psaní komentářů se přihlaste