út., 29. listopad 2022 17:19

Blizzard sází všechno na nový datadisk k World of Warcraft

World of Warcraft: Dragonflight World of Warcraft: Dragonflight Zdroj: www.dragonflight.blizzard.com/
Koncem listopadu vyšel nový datadisk ke hře World of Warcraft s názvem „Dragonflight“. Datadisk byl na internetu silně promován. Vývojářské studio Blizzard Entertainment výrazně zlepšilo komunikaci s hráči. Ve spojení s kauzami sexuálního obtěžování na pracovišti a neúspěchu předchozích dvou rozšíření vidí spousta hráčů v novém datadisku poslední šanci na vykoupení firmy.

29. listopadu vyšel nový datadisk k mmorpg hře World of Warcraft nesoucí podtitul „Dragonflight“. Jeho vydání předcházela marketingová masáž v podobě krátkých filmečků vysvětlujících příběh datadisku, různých soutěží na twitteru a fanouškovských stránkách jako například wowhead.


Vývojáři z Blizzard Entertainment představili datadisk v dubnu 2022 a vyšel tedy zhruba 7 měsíců po svém představení, což je pro Blizzard neobvykle brzo. Například na předchozí datadisk jsme od jeho představení čekali rok, a i tak spoustě hráčům přišlo jeho vydání uspěchané. Není tedy divu, že před vydáním datadisku Dragonflight mělo spoustu hráčů obavy.


Blizzard ovšem zlepšil své testování beta verze, při kterém s hráči jasněji komunikoval než u předchozích datadisků. Testování probíhalo rychleji a účinněji, čímž si Blizzard získal důvěru hráčů, že datadisk bude opravdu při datu vydání připraven.


Dalo by se říct, že tento datadisk je zatím tím nejdůležitějším, který kdy firma vydala. Velká část hráčů vidí tento datadisk jako poslední šanci Blizzardu ukázat, že se společnost změnila, protože poslední dvě rozšíření sklidily mezi hráči silnou kritiku a společnost obecně sklízí negativní ohlasy ohledně sexuálního zneužívání mezi zaměstnanci.

Zobrazeno 474 krát
Naposledy upraveno: út., 6. prosinec 2022 09:16
Pro psaní komentářů se přihlaste