čt., 24. říjen 2019 13:02

Britská policie našla v kamionu 39 mrtvých lidí

Ilustrační foto Ilustrační foto Zdroj: wikimedia
Essex - V noci na středu policie ve městě Grays v hrabství Essex objevila v přívěsu kamionu 39 mrtvých těl. Mezi nalezenými mrtvými byl i jeden nezletilý. Řidič kamionu, pětadvacetiletý muž ze Severního Irska byl zadržen a je podezřelý z vraždy.

Příčina smrti i totožnost lidí je stále neznámá, úřady nařídily soudní pitvu. „Je to tragická událost, protože během ní zahynul větší počet lidí. Budeme se snažit co nejdříve vyšetřit, co přesně se stalo,“ řekl policejní důstojník Andrew Mariner. Zda se jedná o migranty policie nepotvrdila. Bulharské ministerstvo zahraničí sdělilo, že vozidlo je registrováno ve Varně na firmu, kterou vlastní irská občanka. Uvedli také, že od roku 2017 nebylo v Bulharsku.

Zástupce severoirské Asociace pro nákladní dopravu (FTA) Seamus Leheny agentuře Reuters řekl, že trasa, kterou na cestě z Bulharska do Británie řidič zvolil, je velmi neobvyklá. Musel totiž pravděpodobně nejprve přijet do Irska a poté přejet trajektem do britského přístavu Holyhead. Výběr trasy mohly podle Lehenyho ovlivnit zvýšené kontroly v přístavech Dover na jihovýchodě Anglie a ve francouzském Calais.

Událost sleduje i britský premiér Boris Johnson. Prohlásil, že v jeho myšlenkách jsou ti, co zemřeli i blízcí obětí. Také řekl, že ministerstvo vnitra ho o případu pravidelně informuje a že hodlá spolupracovat s policií při objasnění tragédie.

Zobrazeno 1159 krát
Naposledy upraveno: ne., 27. říjen 2019 10:31
Pro psaní komentářů se přihlaste