pá., 5. prosinec 2014 15:51

Brněnský dopravní podnik vyčíslil škody způsobené ledovkou

Dopravní kalamita ze začátku prosince má první číselné škody. Ty brněnský dopravní podnik vyčíslil na 1,35 milionu korun.

 "Největší škody jsou na tramvajovém provozu. Opravy poškozených vozů budou stát půl milionu. Nejvíce postižené byly pantografy," uvedla pro ČTK mluvčí brněnského dopravního podniku Linda Hailichová. Dalšího půl milionu korun také stála náhradní autobusová doprava. "Do toho počítáme i výkony tahače, který postupně odtahoval uvízlé trolejbusy do vozovny. Propláceli jsme také naftu hasičům, kteří nám s odtahy pomáhali," dodala Hailichová.

Kromě opravy trolejového vedení musí dopravní podnik odstranit také práci vandala, který posprejoval dvě tramvaje odstavené v Modřicích. Cena jejich uvedení do původního stavu je odhadovaná na několik desítek tisíc. Na vandala vypsal dopravní podnik také odměnu třicet tisíc korun.

Námraza v pondělí večer způsobila kolaps většiny tramvajových a trolejbusových linek. Cestující buď čekali na náhradní dopravu desítky minut nebo chodili pěšky. Plný provoz dopravní podnik obnovil až ve středu odpoledne.

Foto: Wikimedia Commons

Zobrazeno 1592 krát
Naposledy upraveno: so., 6. prosinec 2014 11:26
Pro psaní komentářů se přihlaste