pá., 8. květen 2020 16:24

Bundesliga bude pokračovat od 16. května

K prvnímu výkopu po koronavirovém přerušení dojde už příští sobotu K prvnímu výkopu po koronavirovém přerušení dojde už příští sobotu Zdroj: dfl.de
Německo - Start nejvyšší německé fotbalové soutěže proběhne příští sobotu. V 15:30 začíná Borussia Dortmund, Bayern Mnichov svého soupeře vyzve o den později v 18:00. Stadiony zůstanou do konce sezony bez diváků.

Bundesliga je vůbec první evropskou fotbalovou soutěží, která bude po výluce způsobené pandemií koronaviru opět pokračovat. Informoval o tom zástupce DFL Christian Seifert. Videokonference, na níž se rozhodovalo o osudu dosud pozastavené ligové soutěže, se zúčastnili zástupci všech klubů 1. i 2. Bundesligy.

Do konce sezony zbývá týmům odehrát 13 kol s tím, že by celkového vítěze ligového titulu měli fanoušci znát do konce června, což je taky období, kdy končí hráčské a v mnohých případech i sponzorské smlouvy. Poslední kolo celky absolvují o víkendu 27. nebo 28. června. Další zpoždění sezony by pro některé kluby mohlo mít existenční následky," uvádí Seifert.

V rámci prevence před možným šířením koronaviru jsou hráči povinni společně s realizačními členy týmu podstoupit před zahájením soutěže týdenní karanténu. Ta proběhne formou přípravného kempu.

V sobotu 16. května od 15:30 začne prvních šest utkání. Nebude mezi nimi chybět střet Hoffenheimu s Herthou Berlín, tedy týmů, v nichž figurují čeští reprezentanti Pavel Kadeřábek a Vladimír Darida. Divákům se rovněž představí v současnosti druhou pozici hájící Borussia Dortmund a třetí RB Lipsko s útočníkem Patrikem Schickem, který je v klubu na hostování z AS Řím.

Neděle pak nabídne dva zápasy. 1. FC Köln bude hrát s 1. FSV Mainz 05 a Union Berlín uvítá na domácím hřišti první Bayern Mnichov. Pondělní dohrávka kola pak nabídne utkání Werder Brémy – Bayer Leverkusen.

Zobrazeno 816 krát
Naposledy upraveno: pá., 8. květen 2020 16:42
Pro psaní komentářů se přihlaste