čt., 31. březen 2016 19:46

V Olomouci se bude konat Camp 4Science

Olomouc - Letos se bude konat již 51. ročník Academia Film Olomouc (AFO). Pod hlavičkou AFO však existují i méně známé, a výrazně mladší projekty. Jedním z nich je napříkad Camp 4Science, který se bude potřetí konat od pondělí 18. do soboty 23. dubna. Šestidenní workshop si odbude svou premiéru v olomoucké Pevnosti poznání.

Workshp je určen zejména pro začínající filmaře z Visegrádské čtyřky, přesto se na něm letos objeví režiséři a producenti z dalších koutů Evropy i světa. "Náš workshop je určen zejména pro země Visegrádské čtyřky, jelikož právě Visegrad Fund mejvíce finančně podpořil tento projekt a snahu dodat vědeckému filmu a jeho představitelům prostor, kde se mohou tvůrci zlepšovat a sdílet své zkušenosti se svými zkušenějšími koegy," říká vedoucí programu Hana Křepelková-Rezková.

V letošním roce bylo vybráno šest projektů, například česko-francouzký zkoumající možnosti lidské robotiky či španělský, který řeší stavbu teleskopu na ostrově La Palma, který by měl odhalit dosud utajené kouty vesmíru. Hlavním cílem projektu Camp 4Science je vyvoření mezinárodní partnerské sítě institucí, které se snaží popularizovat vědu. Jako hlavní cíl a přínos celého workshopu určili organizátoři sdílení zkušeností a prosazení vědy jako součásti společenského života. V neposlední řadě chce Camp 4Science ukázat i potenciál vědeckého filmu a televizních formátů pro výuku i komunikační vědy. "Konkrétním filmařům Camp pomůže s dramaturgií, finanční, produkční i distribuční strategií a pomůže ji navázat kontakty s klíčovými televizními producenty, fondy a dalšími hráči na poli vědecky orientovaných filmů," uzavírá Křepelková-Rezková.

Zobrazeno 1973 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:18
Pro psaní komentářů se přihlaste