st., 9. prosinec 2015 15:22

Čechomor vyráží na vánoční tour

Olomouc – Kapela Čechomor se podeváté vydává na vánoční Kooperativa Tour ve spolupráci se společností Pomocné tlapky. Ve čtvrtek 10. prosince zahraje od 18:55 v olomouckém kině Metropol. Celý koncert potrvá 150 minut.

Čechomor spojuje českou, moravskou, slezskou a slovenskou lidovou píseň s bigbítem. Kapela vznikla roku 1988 a od té doby stihla vydat už dvanáct alb. Mezi nejznámější patří Mezi horami nebo Proměny. "Zprvu se hrálo při různých náhodných příležitostech a postupně myšlenka tak nějak uzrála. Kapela se pak ustálila v základní sestavě – housle, kytara, akordeon a zpěv. Teprve časem se rozšířila o bicí, violoncello a kontrabas," řekl houslista Čechomoru Karel Holas pro server infokompas.cz.

Pomocné tlapky jsou obecně prospěšná společnost, která se zabývá chovem, předvýchovou a výcvikem asistenčních psů pro tělesně postižené. Čechomor jim pomáhá už od roku 2007. "Spoluprací s Pomocnými tlapkami chceme ukázat, že svět není jednobarevný. A naši fanoušci se k tomu staví velmi pozitivně. Důkazem toho je skutečnost, že jsme společně s fanoušky dokázali během té poměrně dlouhé doby shromáždit peníze na výchovu desítek psů pro postižené spoluobčany. Vybrané částky se pohybují ve stovkách tisíců korun," uvedl Karel Holas pro infokompas.cz. Kromě Olomouce čeká kapelu v rámci tour ještě koncertování v Ostravě, Českém Těšíně, Bratislavě, Jičíně, Liberci, Praze a Kutné Hoře.

Zobrazeno 3483 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 16:56
Pro psaní komentářů se přihlaste