čt., 28. duben 2022 21:33

Česká osmnáctka si zahraje o medaile, v MS v ledním hokeji do 18 let porazila Švýcarsko 8:0

Útočník Marek Soukup v gólové šanci Útočník Marek Soukup v gólové šanci Zdroj: https://www.google.com/search?q=hokej+u18+%C4%8Desko+%C5%A1v%C3%BDcarsko&tbm=isch&ved=2ahUKEwi2qfruvbf3AhVINewKHa-nC0wQ2-cCegQIABAA&oq=hokej+u18+%C4%8Desko+%C5%A1v%C3%BDcarsko&gs_lcp=CgNpbWcQAzoECAAQGFC9GliMNWC4NmgBcAB4AIABaogB3QiSAQQxNi4xmAEAoAEBqgELZ3dz
Landshut, Německo - Český národní hokejový tým do 18 let odchází z duelu se Švýcarskem vítězně. Na skóre 8:0 se podíleli hráči Marek Soukup, Matyáš Šapovaliv, Ondřej Becher, Šimon Slavíček, Jiří kulich a brankář Michael Schnattinger, který neinkasoval ani jeden gól. Celý český tým měl v průběhu utkání lepší aktivitu, napadání, obranu i střeleckou přesnost. Postupuje tedy do semifinále, které se odehraje v následujících dnech.

Český národní hokejový tým do 18 let porazil ve čtvrtfinále výběr Švýcarska 8:0. Postoupil tedy do boje o medaile, kde se nejspíše setká s týmem USA. V první třetině Švýcaři inkasovali čtyřikrát. V druhé třetině pak Češi přidaly další tři góly. Osmý gól přišel během třinácti vteřin v první polovině třetí třetiny po vyloučení švýcarského hráče Maurice Pauliho.

Češi byli od začátku utkání rychlejší, měli přesnější přihrávky a v útočném pásmu byli výrazně aktivnější. Naopak Švýcaři měli do třetí třetiny pouze jednu střelu na branku. Silnou stránkou národního týmu byla také obrana. Ve třetí třetině se dokonce podařilo udržet čisté konto i ve hře 5 na 3. Početní nevýhodu zapříčinilo vyloučení hráčů Tomáše Hamary a Aleše Čecha.

Nejlepším hráčem českého týmu byl vyhlášen Marek Soukup, který k vítěznému výsledku přispěl dvěma góly. Dalšími střelci pak byli Matyáš Šapovaliv, Ondřej Becher, Šimon Slavíček a Jiří Kulich. Za své záda nepustil žádnou ze švýcarských střel brankář Michael Schnattinger.

Český výběr do 18 let je tedy po porážce Kanady a dnešní výhře v dobré kondici a namotivován do semifinále, které se odehraje během nadcházejících dní.

Zobrazeno 482 krát
Naposledy upraveno: čt., 28. duben 2022 22:07
Pro psaní komentářů se přihlaste