×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 1541
st., 10. prosinec 2014 10:32

Česká televize zpříjemnila Mikuláše znevýhodněným dětem

Česká televize se rozhodla zpříjemnit dětem 5. prosince, tedy den kdy chodí Mikuláš. Umožnila zdarma návštěvu kina pro více než sedm set dětí, které bydlí v azylových domech v Praze, Brně a Ostravě. Uspořádala pro ně předpremiéru nové štědrovečerní pohádky Princezna a písař, kterou bude mít širší veřejnost možnost zhlédnout až o letošním Štědrém večeru právě na ČT.

 

„Česká televize podporuje charitativní projekty v průběhu celého roku. Pro období před Vánoci jsou pak už charakteristické čtyři Adventní koncerty, během nich diváci pomáhají vybraným organizacím i jednotlivcům, a právě mikulášské promítání pro potřebné děti, které je propojeno s širší informační kampaní v rámci vysílání,“ popisuje manažerka charitativních aktivit České televize Monika Tomíčková.

Mikulášskou projekcí udělala Česká televize radost více než sedmi set dětem z azylových domů, pěstounských rodin či zařízení pro mentálně handicapované z Prahy, Brna a Ostravy, ale také z Kladna, Chrudimi, Pardubic, Sedlčan, Mladé Boleslavi a celé jižní a severní Moravy. Akci doprovázela autogramiáda představitele hlavního hrdiny Matouše Rumla či Magdy Reifové, známé účinkováním v Kouzelné školce.

 

Zdroj obrázku: www.ceskatelevize.cz

 

Zobrazeno 1471 krát
Naposledy upraveno: pá., 12. prosinec 2014 02:10

Pro psaní komentářů se přihlaste