ne., 20. duben 2014 01:00

České tenistky zazářily a jsou ve finále Fed cupu

V loňském semifinále Fed cupu zastavila české reprezentantky Itálie. Letos se však karta obrátila. Po třech dvouhrách si tým kapitána Petra Pály zapsal tři body a po roční pauze si znovu zahraje o titul.

 

 

V úvodním zápase se představila Lucie Šafářová proti italské jedničce Saře Erraniové. Do boje vstoupila velmi sebevědomě a ihned vzala Erraniové podání. Poté se však chvíli trápila a prohrávala dokonce 1:3, přesto díky silnému podání a kvalitním returnům set otočila a celý duel dovedla do vítězného konce 6:4 a 6:1. Druhý bod přidala šestá tenistka světa Petra Kvitová, která v zápase proti Camile Giorgiové ani jednou neztratila servis a zdolala méně známou ovšem přesto nebezpečnou italskou hráčku 6:4 a 6:2.

Do kabin si tedy český výběr odnášel dvoubodové vedení a zbývalo přidat jediný bod v nadcházejícím nedělním zápase. Do rozhodujícího duelu nastoupila znovu Petra Kvitová a utkala se s Robertou Vinciovou, která nahradila Saru Erraniovou. Dramatický zápas se zprvu lépe vyvíjel pro Italku, sedmá hra prvního setu však dosavadní vývoj obrátila. Kvitová nejprve zvládla ustát šest brejkbolů a poté hru ukončila dvěma esy. Nervozní Vinciová následně přišla o podání a Kvitová tak suverénně doservírovala první set. V tom druhém italská hráčka dlouho vzdorovala, koncovku ovšem vůbec nezvládla. Kvitová po výhře 6:3 a 7:5 přidala třetí bod. Celý tým v ostravské aréně slavil postup do finále. Odveta se podařila.

Boj o trofej, ve kterém české reprezentantky vyzvou tým Německa, se uskuteční na domácí půdě 8. - 9. listopadu.

 

 

Zobrazeno 1447 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:47
Pro psaní komentářů se přihlaste