ne., 10. listopad 2013 17:39

Česko prohrálo i poslední zápas turnaje

Na turnaji Karjala čeští hokejisté prohráli i třetí utkání, které sehráli s Ruskem. Po zlepšeném výkonu proti Finsku opět selhali v poslední třetině, kdy inkasovali dvě branky. Turnaj se svěřencům trenéra Hadamzcika nepovedl. Prohráli všechna tři utkání a vstřelili pouze dva góly.

Před zraky téměř sedmi tisíc diváků se v neděli ve finské Hartwall areně odehrálo utkání, ve kterém prohráli hokejisté České republiky s Ruskem 0:2. I přes světlé chvilky se českým hokejistům zápas nepovedl a trenéra nepřesvedčili výsledky o formě na blížící se olympidádu.

První střelu na bránu vyslal Petružálek, ale o chvíli později fauloval nováček Doudera. Za hru vysokou holí dostal trest 2+2 minuty. Oslabení sehrál český celek velice dobře a nepustil protihráče do výraznější šance. Do té se dostal v 8. minutě Zubarev, který v pádu vyslal střelu, kterou trefil pouze brankovou konstrukci Jakuba Kováře. Poté byla hra vyrovnáná s lehkou převahou Rusů. V 15. minutě sudí vyloučil Nikulina za nedovolené bránění, ale ani v přesilové hře nedokázal český tým výrazně ohrozit Jerjomenkovu branku. Dokonce první třetiny dokázali postrašit gólmana pouze Rusové, když v 17. minutě střílel Alexandrov a tečoval Tichonov, ale Kovář si s obtížnou situací poradil.

V úvodu druhého dějství Rusové nabídli Čechům další početní výhodu. Sehráli ji dobře a dokázali držet Rusy v obranném pásmu, ale ke gólu ani tato přesilovka nevedla. Díky přesilové hře se Češi dostali do tempa a sehráli asi nejlepší desetiminutovku turnaje, kdy dokonce Rusy dostávali pod tlak. Aktivní hrou donutili Rusko k dalšímu vyloučení za hru vysokou holí. Jan Kovář se zkusil proháčkovat do prostoru, který mu udělal Zbyněk Irgl před ruskou brankou, ale k zakončení se nedostal. V 34. minutě sudí vyloučil Rachůnka a český tlak se rozplynul. O minutu později si šel k Rachůnkovi přisednout na trestnou lavici i Irgl za sekání a český tým musel hrát 53 sekund dvojité oslabení. Dobře hrající obranu jistil výborně chytající Jakub Kovář a společně dokázali udržet čisté konto. Sotva se český tým dostal do plné počtu, tak byl vyloučen Nakládal. Česko se ubránilo lšímu oslabení a vyrovnané skóre vydrželo až do konce třetiny.

Poslední třetinu Češi vůbec nezvládli. Po 34 sekundách skóroval Popov a po dalších 34 sekundách o zápase rozhodl Varnakov. Trenér Hadamzcik vzal pro své mužstvo oddechový čas, ale ten pouze zastavil příval dalších gólů do sítě Jakuba Kováře. Český tým odehrál celou poslední třetinu v křeči a nedokázal vážněji ohrozit Jerjomenkovu branku. Naopak Ruský tým hrál v klidu a zodpovědně. K dobré obranné činnosti někdy přidal i střelu na českou branku, ale další gól už Rusové nepřidali.

Utkání skončilo pro český tým prohrou 0:2. Na turnaji Karjala obsadili svěřenci Aloise Hadamzcika poslední místo. Před olympijským turnaje se už odehraje pouze jeden turnaj Euro hockey tour, kde bude mít trenér možnost otestovat případné adepty pro Soči.

 

 

 

 

Zobrazeno 1918 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:45
Pro psaní komentářů se přihlaste