út., 6. listopad 2018 20:57

Českou hokejovou reprezentaci čeká první turnaj v nové sezóně

První trénink národního týmu pod vedením Miloše Říhy První trénink národního týmu pod vedením Miloše Říhy Zdroj: ceskyhokej.org
Česká republika/Finsko - Národní tým začne novou sezónu na finském turnaji Karjala Cup, který je součástí Eurohockey Tour. Turnaj se bude hrát 8. - 11. listopadu v Praze a Helsinkách. Češi se na úvod střetnou s výběrem Švédska. Utkání proběhne 8. listopadu v Tipsport areně v Praze, kde si zároveň připomeneme 110. výročí českého hokeje.


Minulý rok ovládl turnaj Karjala Cup finský výběr, kterému se to podařilo bez ztráty jediného bodu. Naopak čeští hokejisté skončili na pátém místě se ziskem pouhých tří bodů.


Česká reprezentace se poprvé v nové sezóně představí na turnaji Karjala Cup v Praze a Helsinkách. Velkou změnou oproti minulé sezóně je nový trenér Miloš Říha, který na finský turnaj nominoval tyto hráče:

Brankáři: Jakub Kovář (Jekatěrinburg, KHL), Patrik Bartošák (HC VÍTKOVICE RIDERA), Šimon Hrubec (HC Oceláři Třinec)

 

Obránci: Jakub Nakládal (Jaroslavl, KHL), Jan Kolář, Michal Jordán (oba Chabarovsk, KHL), Vojtěch Mozík (Podolsk, KHL), Jakub Krejčík (Lukko Rauma, Finsko), Petr Zámorský (Mountfield HK), Jan Štencel (HC Kometa Brno), David Musil, Milan Doudera (oba HC Oceláři Třinec)


Útočníci: Jiří Sekáč (Kazaň, KHL), Robin Hanzl (Spartak Moskva, KHL), Michal Řepík, Rudolf Červený (oba Slovan Bratislava, KHL), Andrej Nestrašil (Nižněkamsk, KHL), Robert Kousal (Brynäs Gävle, Švédsko), Roman Horák (Växjö, Švédsko), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta, Švýcarsko), David Tomášek (Jyväskylä, Finsko), Hynek Zohorna (Lahti, Finsko), Radan Lenc (Bílí Tygři Liberec), Radim Zohorna (HC Kometa Brno), Radovan Pavlík, Tomáš Vincour (oba Mountfield HK), Patrik Zdráhal (HC VÍTKOVICE RIDERA)


"Brankářskou jedničkou bude Jakub Kovář,“ oznámil Říha. (idnes.cz)


Český národní tým se v nové sezóně utká o první body s týmem Švédska. Zápas je na programu ve čtvrtek 8. listopadu. Duel, který bude živě vysílat Česká televize, začne v 18:20 v pražské Tipsport areně.


Utkání mezi Českou republikou a Švédskem, které je nejčastějším soupeřem českého národního týmu, je zároveň připomínkou 110. výročí českého organizovaného hokeje. Pozvání na toto speciální utkání přijal prezident Mezinárodní hokejové federace René Fasel a také člen rady IIHF a prezident Ruské hokejové federace Vladislav Treťjak.


V sobotu 10. listopadu od 16:30 se národní tým pod vedením nového trenéra Miloše Říhy střetne s Finskem v Helsinkách. Finský tým je poměrně mladý. Trenér finské reprezentace Jukka Jalonen do svého týmu nominoval osm nováčků.


Turnaj český tým završí duelem s Ruskem, které má ve svém týmu osm olympijských vítězů. Zápas proběhne v neděli 11. listopadu od 12:30 v Helsinkách.


Karjala Cup je finský turnaj, který je součástí sérií hokejových turnajů Eurohockey Tour. V rámci Eurohockey Tour se mezi sebou střetávají reprezentační výběry Česka, Finska, Švédska a Ruska, a soutěží o prvenství ve všech turnajích.

Zobrazeno 1347 krát
Naposledy upraveno: út., 13. listopad 2018 10:20
Pro psaní komentářů se přihlaste