po., 5. listopad 2018 18:56

Češky jsou favoritkami na vítězství ve Fed Cupu

Petra Kvitová v semifinále Fed Cupu Petra Kvitová v semifinále Fed Cupu Zdroj: fedcup.com
Praha - Finále slavné tenisové soutěže Fed Cup se odehraje 10. a 11. listopadu v pražské O2 areně, kde se spolu střetnou týmy České republiky a Spojených států amerických. Favoritem zápasu jsou Češky, které mají ve svém týmu Kvitovou, Siniakovou, Strýcovou a nově i Krejčíkovou, která nahradí zraněnou Plíškovou. Naopak v sestavě USA budou chybět sestry Williamsovy.

 

Finálový zápas Fed Cupu je na programu 10. a 11. listopadu v pražské O2 areně, kde se mezi sebou utkají týmy České republiky a Spojených států amerických. Kapitán českého týmu Petr Pála nominoval do svého týmu tři účastnice Turnaje mistryň v Singapuru. Jsou jimi Petra Kvitová, Kateřina Siniaková a Barbora Strýcová. České kvarteto nově doplní deblistka Barbora Krejčíková, která v týmu nahradí zraněnou Karolínu Plíškovou. V americkém výběru budou hvězdy jako sestry Williamsovy, Coco Vandewegheová, Sloane Stephensová či Madison Keysová chybět. Do týmu USA se nominovaly hráčky Danielle Collinsová, Sofia Keninová, Alison Riskeová a deblistka s českými kořeny Nicole Melicharová. Češky jsou tedy jasnými favoritkami tohoto finále.


Kvitové, Siniakové a Strýcové dal kapitán Petr Pála důvěru i v zápase s Německem. „Program určitě nebude o kvantech hodin na kurtu. Holky za sebou mají náročnou sezónu, všechny byly na Turnaji mistryň v Singapuru. Musí si tedy v první řadě odpočinout. Bude to hlavně o vyladění formy a přivyknutí na povrch i míče," vysvětluje Pála. (Sport.cz)


Barbora Krejčíková, která se Siniakovou letos zvítězila na Roland Garros a ve Wimbledonu se na Fed Cupu objeví poprvé. "Je obrovská pocta reprezentovat Českou republiku ve finále Fed Cupu," vzkázala z dovolené. (Sport.cz, ČTK)


Oba týmy na sebe v rámci Fed Cupu narazí potřinácté, přičemž Američanky, které titul obhajují, drží pozitivní bilanci 10:2. Češky se z vítězství ve Fed Cupu radovaly v pěti ze sedmi uplynulých ročníků. Naposledy se jim to podařilo v roce 2016. V Praze se jim podařilo vyhrát v roce 2012 proti Srbsku, dále v roce 2014 proti Německu a také v roce 2015 proti Rusku.


Český tým pod vedením Petra Pály se představí v sobotním a nedělním zápase ve vyprodané O2 areně s kapacitou 13 500 diváků. „Doufám, že potvrdíme neporazitelnost z arény a po dvou prohrách ve vzájemných duelech budeme nyní slavit," vytkl jasný úkol Pála. (Sport.cz)


První kolo Fed Cupu se konalo 10. února ve čtyřech zemích. Český tým hrál v Praze se Švýcarskem, které porazil 3:1 a postoupil tak do semifinále. V semifinále, které se odehrálo 21. dubna ve Stuttgartu, vyhrál český tým nad Německem 4:1. Nyní se utká o celkové vítězství s týmem USA, který porazil v semifinále Francii 3:2.


Fed Cup je jednou z nejznámějších mezinárodních týmových soutěží v ženském tenise. Každoročně ji pořádá Mezinárodní tenisová federace. První ročník této soutěže se uskutečnil v roce 1963. Do roku 1995 byla soutěž známá pod názvem Pohár federace.

Zobrazeno 1326 krát
Naposledy upraveno: so., 10. listopad 2018 19:00
Pro psaní komentářů se přihlaste