út., 10. listopad 2015 18:05

Češky skončily na hokejovém Turnaji pěti zemí druhé

Hodonín - Minulý týden se na jih Moravy sjelo pět ženských reprezentačních celků, aby se v Hodoníně od 3. do 8. listopadu utkaly o pohár pro nejlepší tým prestižního hokejového Turnaje pěti zemí. České reprezentantky se divákům představily čtyřikrát a ve všech případech dokázaly bodovat. Jako klíčový se ukázal zápas s Ruskami, ve kterém domácí prohrály po samostatných nájezdech. Ruskému týmu právě bod navíc zajistil prvenství. 

Kromě domácího a ruského výběru se na zimním stadionu Václava Nedomanského představily celky Německa, Švýcarska a Slovenska. Za šest dnů odehrála pětice týmů celkem deset utkání systémem každý s každým. Češky se ukázaly ve velmi dobrém světle a nakonec braly pohár za druhé místo.

Český tým se na úvod utkal ve federálním derby se Slovenkami a po úvodním střeleckém trápení nakonec svěřenkyně trenéra Vozáka rozstřílely a vyprovodily soupeřky pětigólovou nadílkou. V dalším utkání na ně čekal nejtěžší soupeř a papírově největší favorit celého turnaje - reprezentace ruské Sborné.

Ještě osmnáct vteřin před koncem základní hrací doby vedly naše reprezentantky o dvě branky, ale Rusky nejprve snížily a v čase 59:56 dokázaly srovnat na 3:3. Obrat dokončily ruské hokejistky v nájezdech a Češky touto porážkou nakonec přišly o první místo na turnaji.

„Loni jsme spolu hráli ve Znojmě, a to byl úplně jiný tým. Teď byly Češky dvakrát silnější. I Švýcarsko s Německem nás hodně prověřily. Byl to skvělý turnaj a věříme, že se bude hrát každý rok,“ zhodnotil výsledek asistent ruského trenéra Jevgenij Jerfilov.

Ve třetím utkání byly soupeřem české reprezentace Němky. S našimi západními sousedkami to byl vyrovnaný souboj, který české hokejistky rozhodly až devět minut před koncem třetí třetiny. Na konto české reprezentace tak putovaly tři body za výhru 3:2.

V neděli 8. listopadu pak český výběr zakončil své účinkování na turnaji vítězstvím 2:0 nad Švýcarskem. Deset bodů nakonec stačilo jen na druhé místo, o jeden bod víc měly v konečném zúčtování reprezentantky Ruska.

Zobrazeno 1765 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:37
Pro psaní komentářů se přihlaste