st., 13. duben 2016 18:06

Český tenista Veselý se postaral o prvotřídní senzaci

Monte Carlo – Jiří Veselý ve druhém kole tenisového turnaje v Monte Carlu narazil na světovou jedničku Novaka Djokoviče. Český tenista se ovšem nezalekl a postaral se o velkou senzaci, když srbského hráče ve třech setech porazil.


Dvaadvacetiletý Jiří Veselý nastoupil do zápasu jako nefavorizovaný, a tak se od něj žádné velké zázraky neočekávaly. Český tenista ovšem tuto pozici využil, a naložil s ní, jak jen to nejlépe šlo. Za dvě hodiny a šest minut dokázal český hráč zdolat obhájce titulu ve třech setech 6:4, 2:6 a 6:4 a zajistil si tak postup do dalšího kola turnaje.
Pro Veselého byl zápas prvním, ve kterém se postavil proti kralujícímu Srbovi. Ten ovšem udělal 34 nevynucených chyb, které se mu staly osudnými, a tak se nečekaně brzy rozloučil s turnajem v Monte Carlu. Tenista Veselý se tak postaral o teprve druhou porážku Djokoviče v sezóně.
Osmadvacetiletý Novak Djokovič je srbský tenista, kterého veřejnost i odborníci řadí mezi nejlepší tenisty historie. Momentálně se suverénně usadil na samém vrcholu světového žebříčku ATP, a podle jeho výkonů se dá soudit, že přemožitele v této době najde jen velmi těžko. O to větším překvapením a radostí nejen pro české fanoušky byl dnešní zápas, kde nastoupil proti Jiřímu Veselému, který ukázal, že i nad takovou kapacitou, jakou Djokovič jednoznačně je, se dá zvítězit.

Zobrazeno 2208 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:27
Pro psaní komentářů se přihlaste