so., 5. prosinec 2015 14:32

Vstup do MS ve florbale se Češkám povedl

Finsko, Tampere - Ve Finsku začalo Mistrovství světa žen ve florbale. České florbalistky nastoupily hned druhý den, tedy 5. prosince, v úvodním zápase proti lotyšskému týmu. Již před zápasem byl český tým pasován do role favorita, ale málokdo čekal tak velký gólový rozdíl. Češky jednoznačně vyhrály 15:2. Pokud budou i nadále předvádět stejnou hru jako proti Lotyškám, můžou florbalistky pomýšlet na medailové pozice.

První třetina nebyla z českého pohledu až tak jednoznačná. První gól zápasu vstřelily Lotyšky, ale Češky odpověděly dvěma góly během tří minut. Soupeř následně srovnal na stav 2:2, ale to bylo z lotyšské strany všechno. Český tým první třetinu nakonec vyhrál 4:2. Na obou týmech se projevovala mírná nervozita, která přinesla několik chyb z obou stran.

Ve zbytku zápasu se už Lotyšky do branky netrefily. Ve druhé třetině český tým přidal pět gólů a začal si hru užívat. Češky kráčely k vítězství a i přes drobné chyby ovládaly hru. V brance předváděla skvělé zákroky Lenka Kubíčková, hlavní postavou útoku se stala Eliška Vrátná.

Třetí třetina se už nesla v duchu exhibice. Češky nepolevily a střílely další góly do lotyšské branky. Soupeř vyměnil brankářku Višněvskou za Kirilovou, ale ani to mu nepomohlo. Češky v třetí třetině vstřelily šest branek a zápas vyhrály celkovým poměrem 15:2.

Nejlepší hráčkou české sestavy byla vyhlášena Eliška Vrátná. V zápase vstřelila celkem čtyři branky. Za skvělým výsledkem ale stojí celý tým, góly si mezi sebou rozdělilo více hráček. Pokud si Češky udrží formu, můžeme se těšit na dobré výsledky a možná i medaili. Mistrovství trvá až do 12. prosince.

Zobrazeno 2027 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 16:22
Pro psaní komentářů se přihlaste