pá., 12. prosinec 2014 06:39

Cesta za medailí bude pro české florbalisty velmi obtížná

Je to už týden, co probíhá ve švédském Gothenburgu Mistrovství světa ve florbalu. Čeští florbalisté po dvou výhrách proti Norsku a Estonsku a remíze se Švýcary postoupili ze skupiny B díky většímu rozdílu vstřelených a obdržených branek do vyřazovacích bojů z prvního místa. 

Ve čtvrtfinále změří své síly svěřenci Radima Cepka s papírově slabším Dánskem. "Přijeli jsme do Švédska s jediným cílem - získat medaili a hrát kvalitní florbal," uvedl zmiňovaný trenér v rozhovoru pro českou florbalovou unii.

Pokud budou Češi v prvním kole vyřazovacích bojů úspěšní, střetnou se v semifinále s favorizovaným Finskem. Stane-li se tak, postoupí Česká Republika do finále tohoto turnaje po deseti letech. Pokud ovšem nad velikánem světového florbalu neuspěje, změří své síly v boji o třetí místo proti Švédsku nebo Švýcarsku. Tyto dva celky se o účast ve finále utkají už tuto sobotu.

Finálový den celého mistrovství pak proběhne v neděli, kdy se poražené celky utkají od půl čtvrté o bronzovou medaili a velkolepé finále v sedm hodin. Oba tyto dva přenosy vysílá přímým přenosem ČT4 Sport.

 

 

Zobrazeno 1912 krát
Naposledy upraveno: po., 30. listopad -0001 00:09
Pro psaní komentářů se přihlaste