po., 12. listopad 2018 15:01

Čeští hokejisté do 20 let mají za sebou poslední přípravu na Mistrovství světa. V Hodoníně brali bronz

Čeští hokejisté získali bronz Čeští hokejisté získali bronz Zdroj: Karel Švec, Český hokej, hokej.cz
Hodonín – Čeští junioři mají za sebou Turnaj čtyř zemí v Hodoníně, který probíhal od pátku 9. do neděle 11. listopadu, a na kterém nakonec vybojovali bronz. Turnaj byl zároveň poslední přípravou na Mistrovství světa v ledním hokeji do 20 let, které se odehraje na přelomu prosince a ledna v Kanadě ve Vancouveru a Victorii. V pořadí již 43. ročník odstartuje ve středu 26. prosince a potrvá až do soboty 5. ledna.

Turnaj čtyř zemí se hrál od pátku 9. do neděle 11.listopadu na zimním stadionu Václava Nedomanského v Hodoníně. Postupně se český tým utkal s Švédskem, Ruskem a Finskem.

Trenér české reprezentace Václav Varaďa na tento turnaj nominoval hokejisty z Chance ligy, extraligy a hráče z finských klubů. Na pozici brankářů nominoval Jakuba Škarka (Lahti, Finsko) a Lukáše Dostála (Třebíč). Mezi obránci se představí hráči jako Jakub Galvas (Olomouc), David Kvasnička (Litoměřice), Matyáš Zelingr (Kladno) nebo Martin Hugo Haš (Tampere, Finsko). Z řad útočníků nominoval Václav Varaďa hráče jako Jaroslava Dvořáka, Oscara Flynna (oba Litoměřice), Karla Pláška (Kometa Brno), Ondřeje Machalu (Pardubice) nebo Lukáše Rouska (Sparta Praha).

Vlažná první třetina

V prvním zápase, který se hrál v pátek 9. listopadu, se čeští hokejisté utkali s výběrem Švédska. Díky vynikajícím výkonům mohl český tým slavit výhru 5:1. Hráče podpořil svým výtečným výkonem i brankář Lukáš Dostál, kterému chyběla k zisku čistého konta jen necelá minuta. „Trošku to mrzí, ale zároveň to překrývá radost z výsledku! Vyhráli jsme 5:1, prolomili jsme smůlu v koncovce. Jsme za to všichni rádi,“ vysvětluje Dostál, jehož vyhlásili českým hráčem zápasu. „To ocenění patří celému týmu,“ odpovídá s pokorou pro hokej.cz.

Další zápas čekal český tým v sobotu 10. listopadu proti Rusku. Parádní výkon jako při zápase se Švédskem sice čeští hokejisté nepodali, když museli po celý zápas dotahovat, ale i přesto to byl obrovský boj, ve kterém nakonec podlehli Rusku 5:6. „Myslím, že divákům se dnešní hokej líbil. Kluci po té vlažnější první třetině, kdy si mysleli, že to po včerejším výborném utkání půjde samo, zabrali a až do úplného konce jsme se o to prali. Rusové to ubránili se štěstím,“ říká trenér Václav Varaďa pro hokej.cz.

Poslední utkání sehráli Češi v neděli 11. listopadu proti Finsku. I přes prohraný zápas s Ruskem mohli pomýšlet na prvenství v turnaji. Nakonec však prohráli s Finskem 2:7 a na Turnaji čtyř zemí získali bronz.

Zobrazeno 1888 krát
Naposledy upraveno: čt., 15. listopad 2018 22:04
Pro psaní komentářů se přihlaste