st., 28. říjen 2015 22:51

Čeští ragbisté podlehli ve vyrovnaném boji Švýcarům

Vyškov - Krásné počasí a reprezentační zápas nalákal na vyškovské hřiště přes pět set diváků. Utkání se Švýcarskem, nejtěžším soupeřem v naší divizi, slibovalo krásnou ragbyovou podívanou. I přes velkou snahu našich kluků však bez vítězného konce. Dva ragbyové celky se utkaly po roční pauze, jednalo se tedy o odvetu. Před rokem se lépe dařilo našim hráčům, kterým se po první prohrané půlce podařilo otočit skóre na konečných 27:14. Podle slov hostí měli jasný cíl. Po porážce na svém domácím hřišti to teď chtěli naopak Čechům doma vrátit.

Favorizovaná Česká republika vstoupila do první půle velice špatně. Svojí dravou hrou jim dělali hosté velké problémy v obraně a navíc jim přálo slunce v zádech. Po chybě domácích dokázal kopáč hostů proměnit trestný kop a připsat tak první tříbodový zisk. Dobře rozehrané akce našich reprezentantů většinou končily chybou a v první půli žádnou šanci nevyužili. Naopak Švýcarsko se prosadilo, položenou pětkou a následným proměněným kopem navýšili skóre na 0:10. Za takového stavu se také celky o poločase rozešly.

Takové skóre v ragby ještě nic neznamená a stále byla naděje, že by se stav mohl otočit v prospěch domácích. Během druhé čtyřicetiminutovky se domácí začali více prosazovat. Švýcaři sice ještě stihli navýšit trestným kopem na 0:13, ale naší kluci konečně pochopili, že jim spíše vychází hra rojem, který měli o poznání silnější. Tato hra se vyplatila a po pěkné rojové hře pokládal Marek Loutecký první domácí pětku a Petr Čížek ji potvrdil úspěšným kopem. Tím se dostali naši zpátky do hry.

Naději na otočení výsledku utnula další položená pětka ze strany Švýcarska. Náskok byl už 7:20, ten sice ještě pětkou a kopem snížili Wognitch s Čížkem, ale do vítězného konce chyběla ještě jedna pětka, na kterou bohužel už naši reprezentanti neměli dostatek času.

Podle slov hlavního trenéra Tomasze Putry, byl největší problém s obranou, kdy naši kluci málo skládali, a s nedokončenými útočnými fázemi. Zároveň měli Švýcaři převahu v tom, že mnoho z jejich řad hraje vyšší soutěže ve Francii, s čímž se naši ragbisté nemohou měřit. Z osobních výkonů vypíchl jmenovitě Lukáše Rapanta, Miroslava Němečka nebo odchovance právě z Vyškova Jiřího Pantůčka.

Zobrazeno 1992 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:23
Pro psaní komentářů se přihlaste