pá., 5. prosinec 2014 15:50

Čínský telefon nemusí být jen lacinou kopií

 S rostoucím trhem chytrých telefonů rostou také méně známí výrobci, především z Číny. Dříve bývaly telefony z říše středu především pro posměch okolí. To už však dnes neplatí a draví čínští draci se derou nahoru.

 Hlavní předností čínských výrobců je poměr ceny a výkonu. Toho dosahují především díky dobrým vztahům s domovskými továrnami a malými investicemi do reklamy. To potvrzuje i Filip Kříž z portálu Mobilizujeme. "Nepotřebují se starat o marketing, nezařizují vývoz z Číny a ani podpora u nich není tak důležitá," uvedl. Přesto se situace pomalu začíná obracet a pro levné a výkonné čínské telefony už nemusíte do Číny. Huawei, ZTE a Lenovo na našem trhu prodávají přímo a Xiaomi má u nás oficiální obchodní zastoupení. Na ostatní značky jako jsou Oppo, THL nebo Zopo si budeme muset ještě počkat.

I přes to, že je stále dost výrobců, kteří se kopírování věhlasnějších značek ani nesnaží zakrývat, není těžké narazit na skutečné originály. "I v Číně se dají nalézt designové skvosty. Většinu z nich nerozeznáte od těch, které najdete u našich prodejců. Mnohdy jde o přístroje originální vzhledově i funkčně," dodává Kříž. Třeba Oppo N3 s otočným fotoaparátem nebo Lenovo Vibe X2 s vrstveným designem jen tak u konkurence neuvidíte a odlišení se od davu zajímavým telefonem není nikdy na škodu.

Zobrazeno 1813 krát
Naposledy upraveno: ne., 7. prosinec 2014 18:37
Pro psaní komentářů se přihlaste