pá., 20. duben 2018 12:18

Colours of Ostrava mají kompletní seznam zahraničních interpretů

Line-up Colours of Ostrava Line-up Colours of Ostrava Zdroj: https://www.facebook.com/colours.of.ostrava/
Ostrava - Colours of Ostrava je mezinárodní multižánrový festival pořádaný každé léto v areálu Dolních Vítkovic v Ostravě. V rámci 17. ročníku, který proběhne od 18. do 21. července se můžou návštěvníci opět těšit na mnoho zajímavých interpretů, kteří do České republiky přijeli ze všech koutů Evropy a Spojených států, ale také ze vzdálené Jihoafrické republiky nebo Jamajky. 

Minulý týden pořadatelé odhalili poslední umělce a seznam zahraničních interpretů je tímto kompletní. Návštěvníci se tak mohou těšit na více než tři sta koncertů, divadelních představení nebo workshopů. Jedním z letošních zahraničních hostů je i nejúspěšnější nizozemská rocková kapela Kensington. Energický indie rock a zpěvákův specifický hlas k sobě přitáhl vlnu pozornosti. Po vyprodaných březnových koncertech v Praze a Brně kapela znovu vystoupí se svou novou deskou Control právě na tomto festivale.

Americká hip-hopová senzace N.E.R.D. v čele s Pharrellem Williamsem cítila potřebu vyjádřit se ke stávající americké politice a vzrůstajícímu rasovému násilí, a tak po sedmi letech spojili opět své síly a vrátili se zpět na hudební scénu. I když možná mnoho lidí stále neví, co od této kapely očekávat, určitě se opět dostane na rytmický mix hip-hopu, alternativního rocku a funku stále dobře funguje. Jenmožné, že na koncertě zazní i něco z Williamsovy tvorby jako například Happy nebo Get Lucky.

Dalším interpretem bude Jeremy Loops pocházející z Kapského města, který na jachtě se svou kytarou procestoval půl. zeměkoule. Jeho hudba je především spojením afrických tanečních rytmů s jinými hudebními styly.

Příkladem úspěšné ženy DJky je Charlotte de Witte, jejíž sety mají tendence odpojit lidi od vnější reality. „Tvoření hudby mi dává šanci naplno využívat emoční stránku elektroniky,“ říká mladá belgická DJka. Zlatým hřebem celého festivalu bude norský DJ Kygo, který společně se skladbami jako Firestone nebo Stole The Show poslední den ovládne electronic stage.

Zobrazeno 2737 krát
Naposledy upraveno: pá., 20. duben 2018 19:40
Pro psaní komentářů se přihlaste