pá., 11. březen 2016 22:40

Coming out nad kávou v McDonald´s vzbudil bouřlivou diskusi

Taiwan - Otec se synem sedí nad kelímkem kávy. Syn napíše na svůj kelímek vzkaz – „ I like guys.“ (Líbí se mi chlapci). Otec vstane, odchází. Vrátí se svým kelímkem kávy. Chvíli je ticho. Najednou otec dopíše na kelímek – „I accept that you like guys“ (Akceptuji, že se ti líbí chlapci.)

Reklama z produkce agentury Leo Burnett Taiwan se během posledních dnů stala hitem internetu. Mcdonalad´s poukazuje na to, jak může být někdy rozhovor nad šálkem kávy složitý a těžký. Právě k těmto případům vyhradili na papírový kelímek prostor ve tvaru komiksové bubliny, kam lze napsat vzkaz.

„Snažíme se, aby lidé více mluvili, více chápali a milovali. Dalším našim cílem je ukázat lidem, že káva může být i něco víc, než jen to, co je dokáže po ránu probudit,“ říká Murphy Chou, šéf kreativní agentury Leo Burnett Taiwan.

Právě fakt, že si Leo Burnett Taiwan vybralo jako hlavní téma reklamy problém homosexuality, rozdělil taiwanskou komunitu na dva tábory. Odpůrci v čele s uskupením za ochranu rodiny (Alliance of Taiwan Religious Groups for the Protection of Family Chang Shou-yi), vyzvalo rodiče, aby Mcdonalds bojkotovali. Šéf organizace dokonce v oficiálním prohlášení tvrdí, se „cítí poškozený, i když si představí, že by použil v McDonald´s toaletu.“

Video, které nese podtitul „Přijetí“ se tak na Taiwanu dostalo na tenkou hranici. Na negativní ohlas reagoval Chou slovy: „Nemyslím si, že by negativní ohlasy byly něco špatného. Naopak. Kritika je v pořádku. Donutí lidé nad tímto tématem diskutovat.“

Zobrazeno 2308 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:17
Pro psaní komentářů se přihlaste