ne., 13. březen 2016 19:45

Stane se Darida spoluhráčem Ronalda?

O Vladimíra Daridu se zřejmě zajímá španělský velkoklub Real Madrid. Hledá totiž středního záložníka, který nahradí Toniho Kroose, který má v létě odejít. „Že si ho všiml Real Mardid je obrovské vyznamenání,“ tvrdí Daridův agent Ondřej Chovanec. Byl by to první český fotbalista, který by za tento klub hrál. 

Vladimír Darida je pětadvacetiletý záložník a reprezentant České republiky. Původně hrál za Plzeň, poté přestoupil do Freiburgu a z něj v červenci 2015 do klubu Hertha BSC. Tam podepsal čtyřletý kontrakt a od té doby hraje německou Bundesligu. Tým se držel na předních příčkách tabulky a Darida se stal hráčem, který naběhal nejvíce kilometrů. „Stal se srdcem a plícemi naší hry,“ řekl o něm sportovní manažer Michael Preetz.

Na Daridu se trenéra Herty ptali němečtí novináři a ten odpověděl: „Jestli ho chce Real, tak to budeme muset nějak vyřešit.“ Po odchodu Toniho Kroose bude mít španělský klub ve středu zálohy ještě Luku Modriče, Casemira a Matea Kovačiče.

Daridova Hertha sídlí v Berlíně a i přes zisk pouhých dvou ligových titulů je tradičním týmem Bundesligy. Nyní zaujímá třetí pozici hned za Bayernem a Borusií se ziskem 45 bodů. Oproti tomu Real Mardid je vedle Barecelony jeden ze dvou nejslavnějších týmů španělské fotbalové ligy – Primera Division. Spolu s Barcelonou a Athleticem Mardid bojuje o titul. Celý tým tvoří zvučná jména, jakými jsou například C. Ronaldo, K. Benzema nebo G. Bale.

Zobrazeno 1672 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:36
Pro psaní komentářů se přihlaste