po., 27. duben 2015 12:22

Dekadentní večer v opavském klubu Art

 Opava - Populární básník J.H.Krchovský vystoupil i se svou kapelou Krch-off band v opavském Art klubu.  Na pódiu nechyběli ani členové skupiny All tomorrow´s parties.

 

Koncert měl začít v šest večer, to se ale kvůli problémům s technikou nepodařilo. Básník tak musel na své autorské čtení čekat zhruba o půl hodiny déle.J.H. Krchovský pak představil a přečetl básně ze své nové sbírky, která má vyjít na podzim. Na otázku, jaké jméno sbírce dá, řekl: "Ještě si tím nejsem úplně jistý, ale možná se bude jmenovat Už chci domů."

Po autorském čtení už pódium patřilo hudebnímu duu Lukáš Teklý (zpěv, viola, kytara) a Tomáš Vele (bicí) z kapely All tomorrow´s parties. Ti mají v repertoáru osobité covery známých písní americké skupiny The Velvet Underground a nedávno zesnulého zpěváka Lou Reeda. "Lou Reed je mrtvý, takže jsme si mohli dovolit jeho písně totálně předělat," narážel na tuto skutečnost zpěvák a houslista Lukáš Teklý.

Vrcholem večera bylo hudebně-poetické vystoupení Krcho-off bandu. Kapela se věnuje zhudebňování části básníkových textů. "Některé básně z mé nové sbírky jsem při čtení přeskakoval, protože už jsem je za tu dobu stihnul i zhudebnit. Tak aby tady nebyly zbytečně duplicitně." komentoval Krchovský během koncertu aktuální tvůrčí formu kapely. "Jsou to spíš opravdový muzikanti, než kamarádi," zavtipkoval dále na jejich adresu.

Foto: bandzone.cz

 

 

Zobrazeno 1633 krát
Naposledy upraveno: po., 27. duben 2015 20:54
Pro psaní komentářů se přihlaste