po., 18. listopad 2019 20:13

„Demisi!“ Vzkázali studenti UP Babišovi z Letné

Studenti Univerzity Palackého na Letné Studenti Univerzity Palackého na Letné Zdroj: Veronika Capáková
Praha - Kolem čtvrt milionů lidí dorazilo podle policie na sobotní demonstraci, která se konala na Letenské pláni v Praze. Demonstranti vyslali směrem k premiérovi Andreji Babišovi jasné požadavky. Pokud se do konce roku nezbaví Agrofertu a neodvolá Marii Benešovou z postu ministryně spravedlnosti, má podat demisi. Na Letnou se přijeli vyjádřit i studenti Univerzity Palackého.

Pokud premiér nesplní to, co od něj protestující chtějí, svolá spolek Milion chvilek další protesty. „Věříme, že na naši výzvu odpovíte, jinak si lidé řeknou, že jste bábovka,” nechal se slyšet mluvčí spolku Mikuláš Minář. Zvažte, zda vy sami nevstoupíte do politiky, potřebujeme váš čas, vaši energii a vaše úsilí. Vyberte si stranu, která vám vyhovuje, a nějak ji podpořte," vyzval zároveň účastníky protestu.

Protestů na Letné se zúčastnilo i několik studentů z Univerzity Palackého. „Přijeli jsme podpořit spolek Milion chvilek a vyjádřit nesouhlas s chováním pana premiéra a prezidenta. Cíl je jasný. Demise pana premiéra, zeslušnit politiku naší země, z které se stává něco mezi mafií, oligarchií a diktaturou,“ objasňuje svou účast jeden ze studentů pedagogické fakulty. Studenti pak jednohlasně premiérovi vzkázali demisi.

Vyjádřit nesouhlas se rozhodli i Češi žijící v zahraničí. Protestní akce se podle koordinátorky Milionu chvilek Michaely Lebedy uskutečnily v 63 městech ve 30 zemích po celém světě.

Zobrazeno 1193 krát
Naposledy upraveno: út., 19. listopad 2019 11:40
Pro psaní komentářů se přihlaste