út., 28. březen 2017 22:44

Dmitry Chop vítězí v turnaji partypoker Million v Soči

Dmitry Chop s trofejí pro vítěze Dmitry Chop s trofejí pro vítěze Zdroj: partypoker.com
Soči - ruské město na pobřeží Černého moře hostilo turnaj partypoker Million, který při minimálním vkladu (tzv. buy-in) $1,100 garantoval rovný milion amerických dolarů.

Buy-in do turnaje zaplatilo 1170 hráčů a garance se tak bez potíží vybrala. Turnaj kombinoval online a živý poker, protože zatímco úvodní dva startovní dny se odehrály za virtuálními stoly, ty další tři už proběhly na půdě ruského kasina.

Ve velmi početném hráčském poli se ukázaly i známé tváře světového pokeru. Za zmínku stojí například Sam Trickett (ambasador herny Party Poker, která turnaj pořádala) nebo polský profesionál Dzmitry Urbanovich. Nakonec se ale všichni museli sklonit před Dmitry Chopem. Pro ukrajinského hráče bylo vítězství v tomto turnaji zatím nejvýraznějším zápisem do jeho osobních statistik.

Už na počátku finálového dne držel Chop nejvíce žetonů a jejich počet ještě navýšil, když na desátém místě vyřadil Alexandera Kuznetsova. A poté, co se z turnaje poroučel i Rinat Shikarov, se mohl sestavovat oficiální osmičlenný finálový stůl.

Jako první ho opustil úspěšný ruský hráč Mikhail Korotkikh, který za svou turnajovou kariéru vyhrál už přes $700,000, ze Soči ale docházel jen s $15,000. Dále pak opět úřadoval pozdější vítěz Chop, který na sedmém místě vyřadil Borise Yanpolskyho. Šesté místo si připsal Arkadij Oganisyan a už to vypadalo, že dalším na řadě bude Lev Matskanyan. Ten ale dokázal v jedné hře hned ztrojnásobit počet svých žetonů, což odnesl hlavně Asker Aloev, který tak mohl odejít na pokladnu pro $40,000 za páté místo. Stejné hry se účastnil i Chop, ten si ale i přes výraznou ztrátu i nadále udržel průběžné vedení v turnaji. Další eliminaci zařídil Pavel Kovalenko, se kterým si nedokázal v bitvě blindů poradit Roman Korenev, což pro něj znamenalo konečnou čtvrté příčku. Ale byl to právě Kovalenko, kdo se ze hry poroučel na třetí pozici. Jeho katem se stal Lev Mnatskanyan a právě tento hráč si do závěrečného heads-upu přinesl nejvíce žetonů.

Ztracené vedení si ale Dmitry Chop dokázal vzít zpět a Mnatskanyan se musel spokojit s druhým místem a odměnou $150,000. Chop si jako nový šampion turnaje partypoker Million za své úsilí přišel na $225,000. Celkově tento ukrajinský hráč nastřádal na výhrách ze živých turnajů už téměř milion dolarů.

 

Zobrazeno 2109 krát
Naposledy upraveno: st., 29. březen 2017 21:29
Pro psaní komentářů se přihlaste