po., 22. říjen 2018 20:26

Duchové, čarodějnice, dýně. Na strašidelný večer láká olomoucká zoo i Pevnost poznání

Výzdoba  olomoucké zoo Výzdoba olomoucké zoo Zdroj: zoo-olomouc.cz
Olomouc - Kdo by se nechtěl procházet po setmění tajuplně nazdobenou zoo plnou blikajících dýní a odevšad se ozývajích skřípavých zvuků? Nebo si zkusit nějaké ty čarodějnické pokusy? Poslední říjnovou sobotu se tato příležitost naskytne těm nejmenším i dospělým. Olomoucká zoologická zahrada i Pevnost poznání Univerzity Palackého v Olomouci si připravili pro zájemce speciální strašidelný večer.

V Pevnosti poznání začíná program v 16 hodin a návštěvníci se mohou těšit na pestrý program zahrnující tajemné bludiště plné záhad a šifer, workshopy i interaktivní hry pro celou rodinu. Na své si přijdou i milovníci výbušných pokusů, na které čeká například explodující dýně, vyvolávání ducha z baňky či hrozivé piano ze slizu.

Součástí bude i cyklus přednášek pro posluchače všech generací, které si připravil zoolog a antropolog Evžen Tošenovský z přírodovědecké fakulty. „Budu mluvit o tom, jak vznikaly představy o hejkalech, vlkodlacích a bludičkách. Která zvířata, vzácná onemocnění a přírodní jevy stály u jejich zrodu a inspirovaly lidskou představivost. Jednotlivé přednášky potrvají cca 15 minut, v přestávkách bude možnost prohlédnout si poraněné sovy a netopýry ze záchranné stanice,“ vylíčil.

I olomoucká zoo se od 14 hodin odpoledne promění v tajuplné sídlo nejrůznějších stvoření. O akci je každoročně velký zájem. „Minulý rok dorazilo skoro tři tisíce lidí,“ uvedla tisková mluvčí zoo Karla Břečková. Kdo má odvahu, může se v kostýmu ucházet o místo na stupni vítězů v kategorii MISS DĚS a ti nejodvážnější se mohou s lampionem či baterkou vydat na stezku odvahy. Nebude chybět ani focení u dušičkové fotostěny, strašidelné malování na tvář pro děti a stejně jako v Pevnosti poznání i chemické pokusy. Již tradicí jsou i duchařsky laděné dobroty pro mlsné jazýčky. Návštěvníci si tak mohou pochutnat například na čarodějnickém punči, zombíkových pařátcích či pizza mumii.

Zobrazeno 2067 krát
Naposledy upraveno: út., 23. říjen 2018 11:00
Pro psaní komentářů se přihlaste